Angela de Jong gelooft niet in dagelijkse show Arjen Lubach

Angela de Jong gelooft niet in een dagelijkse talkshow met Arjen Lubach op het tijdslot van De Vooravond en M. Hij kan beter iets gaan doen op de zaterdagavond van NPO 1, zegt de opiniediva.

Arjen Lubach © David Cenzer

Er liggen volgens Wilfred Genee twee serieuze opties op tafel voor Arjen Lubach: een dagelijkse show op het vroegere DWDD-slot of een wekelijkse show op de zaterdagavond van NPO 1. “Het is dus of de zaterdagavond of een daily”, zei de presentator vorige week. “Het zou wel leuk zijn een daily met Arjen Lubach.”

Vijf dagen Lubach?

Vanwege de torenhoge kijkcijfers van Zondag met Lubach heeft Arjen het bij de NPO voor het uitkiezen. Wat gaat het worden? Eddy Keur bespreekt het in zijn programma op NPO Radio 2 met niemand minder dan Angela de Jong.

Eddy: “Het wordt wel een dingetje, want je hebt nu ook De Vooravond en M. Dan zou je kunnen denken dat het aanvullend daarop is, zodat je het hele jaar om zeven uur daar iets hebt, ook in de zomer. Ik vraag me alleen wel af of Arjen Lubach vijf dagen in de week leuk is. Dat lijkt me wel zwaar.”

Angela analyseert

Niet alleen zwaar, maar ook financieel onmogelijk, aldus Angela. “Wordt het dan ook weer iets komisch? Dat is wel de vraag. Dan heb je zo’n allemachtig groot team nodig om elke dag grappen te verzinnen met bijbehorende budgetten die ik niet zo snel bij de publieke omroep zie.”

Nee, dat gaat het volgens Angela niet worden. “Iets heel leuks op de zaterdagavond. Iets satirisch en iets actueels. Het is de taak van de publieke omroep om elke zaterdagavond iets satirisch te hebben, waarbij ze terugblikken en vooruitblikken op het nieuws. En Even Tot Hier is er niet altijd en Dit Was Het Nieuws is naar de donderdag verhuisd.”

“Daar zie ik wel een groot gat voor hem.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waar moet Arjen Lubach terechtkomen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen