Astrid Joosten adviseert tv-collega’s: ‘Kijk NIET op Twitter!’

Astrid Joosten hoort niet bij de groep tv-sterren die de hele dag Twitter afstruint om meningen over zichzelf op te zoeken. Sterker nog: ze adviseert haar tv-collega’s om daar níet op te kijken.

Astrid Joosten © Annemieke van der Togt

Het is maar goed ook dat Astrid niet op Twitter kijkt, want als Paul de Leeuw en zij op vrijdagavond de uitzending van Op1 openen, gaat men daar he-le-maal los op het televisieduo. Geen enkel ander duo van Op1 ligt zó onder vuur als Astrid en Paul, al komt dat voornamelijk door Paul.

‘Lees geen Twitter!’

Astrid leest die kritiek niet eens. “Ik zit al zolang in het vak dat ik een olifantenhuid heb ontwikkeld. Gelukkig ben ik met televisie begonnen toen Twitter nog niet bestond”, aldus de 63-jarige presentatrice in een groot interview met de Beau Monde.

Mensen die bij televisie werken moeten als eerste leren dat je Twitter van je telefoon af moet gooien, aldus Astrid. Ze sluit zich aan bij Eva Jinek, die ook een gruwelijke hekel heeft aan het sociale medium. “Lees vooral geen Twitter. Wat heb je daar te zoeken als presentator? Je maakt jezelf alleen maar gek”, aldus de Op1-ster.

Kan Astrid tegen kritiek?

Kan Astrid dan niet tegen kritiek? Dat wel, maar alleen van de juiste mensen, legt ze uit. “Al jaren geleden heb ik mezelf aangeleerd dat je zelf heel kritisch moet zijn op wat je doet en een kring om je heen moet verzamelen die jou kritiek kan geven.”

Hoe ziet de kring van Astrid eruit? “Ik doe dat met Paul, met mijn eindredacteur of met vrienden die ook in de media werken. Zelf bijschaven en bouwen is belangrijk.”

63 jaar, hoe lang nog?

Tot slot: Astrid is 63 en dat staat in de televisiewereld gelijk aan een gele kaart. Hoe lang houdt ze het nog vol? “Voor mij is dit helemaal geen onderwerp en voor mijn baas ook niet. Sterker nog, ik heb een langlopend contract dat voorbij mijn 65ste gaat.”

“Dat dit wereldje om uiterlijk zou draaien heb ik nooit gemerkt. Sonja Barend ook niet. Zij is rimpelig en wel tot haar 67ste doorgegaan en toen wilde ze zelf stoppen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke methode vindt u beter?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen