Hugo de Jonge tevreden over peperduur tv-katheder

De katheders die Hugo de Jonge en Mark Rutte gebruiken voor hun coronapersconferenties op televisie blijken ruim 3.000 euro per stuk te kosten. Het is het dubbel en dwars waard, meent Hugo.

Hugo de Jonge © NOS

Thomas van Groningen, een onderzoeksjournalist van BNR Nieuwsradio, heeft gisteren intensieve research gedaan naar de kosten van de tv-katheders. “Ik heb ontdekt dat de katheders die gebruikt worden bij de coronapersconferenties van het type ‘Livorno’ zijn, maar dan uitgerust met een Rijksoverheid-bestickering”, twittert hij.

Drieduizend euro

De katheders van Mark en Hugo blijken perperduur te zijn. “Kost €2.995,- per stuk voor de uitvoering met supergave LED-verlichting”, onthult Thomas. “Je hebt de Livorno ook in een uitvoering met notenkleurig hout. Iets duurder wel, €3.623,95. Voor een wat meer klassieke uitstraling, maar toch urgent.”

Merkwaardig genoeg zijn er bij deze katheder nog geen reviews geplaatst. “Misschien wil Hugo de Jonge voor ons een review schrijven?”, grapt Thomas daarop.

Hugo schrijft review

Hugo de Jonge laat vervolgens van zich horen. “Zeker. Komt ‘ie: functioneel en degelijk: ook na 20+ persco’s nauwelijks slijtage zichtbaar. Expressief ook, zeker met corona-iconen. En hoewel van huis uit meer aan de preekstoel gewend, inmiddels ook aan dit spreekgestoelte gehecht geraakt”, schrijft hij.

Sommige mensen kunnen de grap van Hugo wel waarderen, maar de meeste mensen zijn gewoon boos. “Waarom reageert u alleen om quasi lollige tweets en neemt u nooit de tijd om gewoon eens op een echte vraag antwoord te geven?”, briest Charlotte. En Harm: “Stap op klaphark. Geef je baan aan iemand die wel competent is.”

Tweet

De bewuste tweet over de peperdure tv-katheder:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kunt u deze humoristische tweet van Hugo de Jonge waarderen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen