Angela de Jong vindt Hazesjes ordinair: ‘Er gaat nooit iets normaal’

Angela de Jong vindt de Hazes-familie behoorlijk ordinair, laat ze blijken in een interview met haar eigen AD. “Daar gaat altijd wel iemand met iemand rollebollend over straat”, sneert ze.

Angela de Jong © Talkshow M

De nieuwe AvroTros-documentaire over het leven van André Hazes heeft deze week behoorlijk wat commotie veroorzaakt, omdat dochter Roxeanne Hazes het nogal schrijnend vindt dat er privébeelden in zitten die zij zelf nog nooit heeft gezien. Moeder Rachel runt echter de BV-Hazes en al die privébeelden leken haar wel mooie publiciteit.

Rollebollend over straat

Het is een soort Hazes-propaganda, aldus Angela. “Ik zag dat haar vinger in de pap heel groot is geweest en dat zij wel heeft bepaald welke filmpjes er wel en niet te zien waren. Het feit dat zij naar het wassenbeeldenmuseum gaat en hoe zij de kamer stofzuigt is in de documentaire eigenlijk net zo belangrijk als wat er over André Hazes te vertellen valt.”

Wat vindt ze ervan dat Roxeanne nu boos is over de documentaire? “Nou, het zegt denk ik vooral iets over de familie Hazes, waar nooit iets normaal kan gaan en waar altijd wel iemand met iemand rollebollend over straat gaat.”

Ontplofte koffie

Het is een vrij ordinaire familie, wil Angela zeggen. “Ik vond in die zin ook de scène waar de serie mee begint, van de oude André die in een Spaans vakantie-appartement koffie probeert te zetten en de koffiepot laat ontploffen, wel redelijk veelzeggend. Ik vond het een mooie metafoor voor hoe die familie in elkaar zit en ze met elkaar omgaan.”

Het échte Hazes-gezicht krijgt de kijker echter niet te zien, verwacht Angela. “Ik denk dat er één echte eindredacteur is geweest van die serie en dat is gewoon de weduwe Hazes, die heeft bepaald wie wel en wat niet.”

Angela blijft kijken

Gaat Angela wel naar de overige afleveringen kijken? “Zeker, ik geloof dat het volgende week gaat over het ontstaan van de relatie tussen Hazes en Rachel. Dat was op een leeftijd die niet helemaal door de beugel kan, of helemaal niet beter gezegd. Ik ben wel benieuwd wat we daarover te weten komen.”

Het AD-interview met Angela de Jong kunt u hier bekijken.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u van de nieuwe door Rachel goedgekeurde Hazes-docu?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen