Gordon ziet banksaldo flink kelderen: ‘Door een soort trechter’

De horecasluiting kost Gordon enorm veel geld. Het overeind houden van zijn koffiezaken en hamburgertent leidt tot een uitstroom van financiële middelen. “Alsof het door een soort trechter gaat.”

Gordon Beeld: William Rutten

Gordon heeft twee filialen van Blushing en daarnaast ook nog The Burger Room. Vanwege de pandemie zijn alle restaurants nog steeds gesloten en dat kost de SBS 6-ster enorm veel geld. De overheid komt de horeca voor een groot deel tegemoet, maar er zijn ook veel kosten die níet vergoed worden.

‘Mijn hart huilt’

Het is niet lang meer vol te houden, aldus Gordon op NPO Radio 2. “Wat er met de horeca aan de hand is… Kijk, het is niet de enige branche die lijdt – we lijden allemaal – maar ik zal je eerlijk zeggen: mijn hart huilt elke dag, omdat ik mijn mensen niet kan zeggen dat ze weer naar hun werk kunnen en hun werk kunnen doen en ik mijn gasten niet kan ontvangen.”

Dat doet heel veel pijn, zegt hij. Ook financieel. “Ik heb zeven jaar lang alles opgebouwd en als je dan zo je imperium af ziet breken… Dat gebeurt op dit moment. Daar kan ik wel heel stoer over doen, maar je ziet je privétegoeden ook als een soort trechter verdwijnen om alles overeind te houden.”

Teleurgesteld in Rutte

Hoe lang kan Gordon dit nog volhouden? “Dan denk ik: het moet niet nog een halfjaar ofzo gaan duren, want dan is het gewoon einde verhaal.”

Hij begint het vertrouwen in Mark Rutte een beetje te verliezen. “Ik heb altijd heel veel respect gehad voor Mark Rutte en nog steeds voor alles wat hij heeft gedaan, maar ik ben net als heel veel andere mensen ook ontzettend teleurgesteld in wat er gebeurd is vorige week. Dat heeft zijn weerslag op de geloofwaardigheid van het kabinet en met name zijn persoon.”

Het interview met Gordon kunt u beluisteren op de NPO Radio 2-site.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Gordon zijn financiële leed overdrijft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen