Albert Verlinde boos in Op1: ‘Sigrid Kaag niet aangepakt door media!’

Albert Verlinde ergert zich eraan dat Sigrid Kaag nauwelijks wordt aangepakt door de media. Hij begrijpt dat Mark Rutte de kop van Jut is, maar vindt dat Sigrid wel héél erg wordt gespaard.

Sigrid Kaag en Albert Verlinde © Op1

Nu RTL Nieuws geheime notulen naar buiten heeft gebracht die een onthullend inkijkje geven ‘in de machinekamer van de macht’, dreigt het wantrouwen tegen premier Mark Rutte volgens de Volkskrant om te slaan in een ‘vertrouwenscrisis die het hele demissionaire kabinet raakt’. Ook Sigrid Kaag is onderdeel van dat demissionaire kabinet.

Ruttiaanse Kaag

Sigrid Kaag hoopte gisteren onder de rel uit te komen door verwarring te zaaien over haar aanwezigheid bij de bewuste ministerraad waarvan de notulen zijn gelekt. “Ik weet fysiek niet of ik daar op dat moment in Nederland was of in Niger zat”, zei de voorvrouw van D66.

Dit is gewoon Ruttiaans taalgebruik, meent Albert. “Sigrid Kaag sprak vandaag de nieuwe vorm van selectief geheugen uit”, zei hij gisteren geërgerd in Op1.

Albert kritisch over Kaag

Toch wordt Sigrid enorm gespaard in de media, vindt Albert. “Die snap ik dus niet. Ik heb echt respect voor iedereen hè en natuurlijk alle ballen op Rutte, prima, het is de premier, maar ik begrijp niet dat Sigrid Kaag kan doen alsof ze er vier jaar niet bij geweest is en niemand zegt: ‘Wat is nou nieuw leiderschap? U heeft vier jaar meegedaan en aan dit soort debatten meegedaan!'”

Volgens mede-tafelgast Joost Vullings is dat onzin. “Dat wordt echt wel gezegd hoor.”

‘Rutte wel, Kaag niet!’

Albert: “Ja, maar niet zo… Vandaag heb ik de naam van Sigrid Kaag in veel verslaggeving… Je hoort dan wel ook andere hoofdrolspelers, maar namen worden nauwelijks genoemd. Rutte constant, anderen niet!”

Die laatste uitspraak leidde tot hilariteit aan tafel. Presentatrice Carrie ten Napel: “Je komt even voor je eigen partij op!”

SP-Kamerlid Renske Leijten: “Awwwhhhh!”

Albert: “Ja, maar het is zo!”

Catherine Keyl

Albert sluit zich met zijn kritiek aan bij Catherine Keyl, die vorige week op de radio riep dat Sigrid Kaag niet hard genoeg zou worden aangepakt door de media.

Catherine: “Kan iemand mij uitleggen hoe het komt dat D66 nóóit strafpunten krijgt?”

Fragment

Een fragment uit Op1:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Sigrid Kaag harder worden aangepakt door de media?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen