Wilfred Genee: ‘Sylvana-kamp pakt Kamerboerin verschrikkelijk aan’

Wilfred Genee vindt dat Caroline van der Plas van de nieuwe boerenpartij BBB ‘verschrikkelijk’ wordt aangepakt door Sylvana Simons en haar achterban. Dat heeft hij gezegd in Veronica Inside.

Wilfred Genee © SBS

Caroline van der Plas en Sylvana Simons, die beiden een zetel hebben behaald in de Tweede Kamer, raakten donderdag met elkaar in de clinch in de talkshow van Eva Jinek. Caroline kwam met een onnavolgbare aanval waarin ze Sylvana verweet alleen haar achterban te vertegenwoordigen. Een raar verwijt, aangezien ze zelf vooral de boeren representeert.

Verschrikkelijk aangepakt

Een dag na de uitzending sloeg de achterban van Sylvana terug door het Twitter-archief van Caroline door te lichten en daar stonden flink wat ongepaste tweets in. Daar sloeg Sylvana de Kamerboerin vervolgens mee om de oren. “Day one”, twitterde Sylvana dreigend.

Een flinke aanval, aldus Wilfred Genee in Veronica Inside. “Caroline kreeg gelijk allemaal mensen achter zich aan op Twitter. Ze hadden een paar oude tweets teruggehaald van haar. Door die fanatieke aanhang van Sylvana wordt ze nu verschrikkelijk aangepakt. Het bashen is begonnen, zei ze zelf al, dus het worden pittige tijden.”

Gezeur en gezever

Johan Derksen zag de ruzie tussen Caroline en Sylvana bij Jinek ook voorbijkomen. “Ik weet niet Simons een onecht zusje van hem is, want die heb ik gisteren weer gezien (bij Jinek, red.). Ze heeft één zetel, maar dát wordt weer een gezeur en een gezever in de Tweede Kamer, want die hoort zichzelf graag l*llen zeg!”

“Die Caroline is de dochter van Wil van der Plas. Dat was de oude chef van de sportredactie van het Deventer Dagblad en daar heb ik mee in het bestuur van de Nederlandse Sportpers gezeten. Die had inderdaad een Schotse vrouw, vandaar dat zijn dochter natuurlijk Caroline heet.”

Ruzie

Valentijn Driessen: “Die twee vrouwen hadden gelijk ruzie, hè?”

Wilfred: “Ja, die hadden gelijk ruzie met elkaar!”

Johan wijst erop dat Caroline ook niet de makkelijkste is. “Ja, die weet ook wat ze wil hoor!”

Caroline reageert

Caroline ligt niet wakker van de aanval van Sylvana, laat ze weten aan RTV Oost. “Ik heb er geen seconde minder om geslapen. Het houdt mij totaal niet bezig. Het land heeft wel wat beters te doen dan een fittie met mevrouw Simons. Ik heb niks tegen haar persoonlijk.”

Ze vindt het jammer dat Sylvana haar op deze manier heeft aangepakt. “Ik wil niet in zo’n maatschappij leven waarin we met elkaar gaan kijken, ‘wat heb jij ooit gezegd en hoe kan ik dat tegen je gebruiken?’ Als ik dat zou moeten doen, dan vind ik dat heel krampachtig.”

Fragment

Het fragment uit Veronica Inside:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen