Oorlog tussen Sylvana Simons en Kamerboerin na gekibbel bij Jinek

Sylvana Simons is op oorlogspad. Na haar gekibbel met Caroline van der Plas in de talkshow van Eva Jinek, wijst ze haar volgers op ongepaste berichten in het Twitter-archief van de Kamerboerin.

Caroline van der Plas en Sylvana Simons © RTL

Sylvana van de anti-racismepartij BIJ1 en Caroline van de boerenpartij BBB zaten donderdagavond recht tegenover elkaar in de talkshow van Eva Jinek, maar bleken niet bepaald een klik te hebben. Caroline kwam met een raar verwijt aan Sylvana’s adres en riep vervolgens een vijandige sfeer te zien in haar ‘body language’.

Ongepaste tweets

Die merkwaardige aanval komt Caroline nu duur te staan, want Sylvana en haar achterban zijn flink door het Twitter-archief van de Kamerboerin gaan bladeren. Zo twitterde ze in 2013 over de Canal Parade: “Als je met strings door bilnaad en glitters op kruis door gracht vaart WIL je niet geaccepteerd worden. Maar goed da’s mijn mening.”

En in hetzelfde jaar over Sylvana’s BIJ1-collega Quinsy Gario: “Vroeger kregen mensen als Quinsy Gario gewoon met de roe. #zwartepiet.” Een behoorlijk ongepaste tweet.

Een van de volgers van Sylvana heeft zelfs een heel draadje met Caroline’s ‘onderbuikgevoelens’ gecreëerd.

Oorlogspad

Het is duidelijk dat Sylvana op missie is. “Sylvana Simons is nog maar één dag Kamerlid en de eerste partijleider heeft al afstand moeten nemen van racistische tweets en standpunten. Dat belooft wat voor de komende periode. Duimen omhoog”, merkt ene Enis op.

Sylvana zelf daarop: “Day One.” Het lijkt een fikse waarschuwing voor alle politici in Den Haag.

Grote kapotmaken

Caroline is er niet van gediend. “Het grote kapotmaken is begonnen. Omdat ik het gisteravond bij Jinek heb gewaagd één kritische vraag te stellen wordt nu door een heel leger tweets van acht jaar geleden uit de krochten van Twitter opgelepeld. Doe wat u niet laten kunt. Ik weet wie ik ben, ik weet waar ik voor sta”, reageert ze.

Caroline benadrukt in een lang statement niet homofoob of racistisch te zijn. “Een discussie ga ik niet uit de weg. Maar ik voer de discussie alleen met open vizier en niet via een haatcampagne op sociale media. Een haatcampagne, notabene geïnitieerd door mensen die zelf keihard knokken om haat de wereld uit te helpen.”

Tweets

De tweet van Sylvana:

Het statement van Caroline:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen