Tunahan Kuzu: ‘PvdA, schaam je voor associatie met Johan Derksen’

Denk-politicus Tunahan Kuzu vindt het schandalig dat PvdA-leider Lilianne Ploumen zich openlijk associeert met de politiek incorrecte tv-persoonlijkheid Johan Derksen. Dat laat hij weten op Twitter.

Tunahan Kuzu en Johan Derksen © NPO, Veronica

Marieke Derksen, de dochter van Johan, is fan van Lilianne Ploumen en gaat daarom ook op haar stemmen. “Ik kom uit een echt PvdA-gezin. We hadden de VARA-gids, Vrij Nederland en er werd PvdA gestemd. En als dat eenmaal in je zit, dan gaat het er niet meer uit”, zegt Marieke in een artikel op de PvdA-site.

Johans rode hart

Als de PvdA-redacteur daarop vraagt: ‘Je vader denkt daar heel anders over, zo lijkt het?’, antwoordt Marieke: “Ach welnee, je moet niet zo in al die praatjes geloven. Hij heeft een grote mond, maar een rood hart.”

Toch laat Johan zich regelmatig héél negatief uit over Lilianne. Daarop liet Lilianne weten dat Johan ‘even moet dimmen‘. Marieke: “Dat is allemaal voor de show, met die mannen aan tafel. Dus ik zeg ook tegen hem: je hebt me tot een verstandige vrouw opgevoed, dus volg mijn advies en kies Ploumen.”

Kuzu boos

De PvdA promoot het korte interview met Marieke op Twitter, met daarbij een foto van Marieke én Johan. “‘Ik kom uit een echt PvdA-gezin. Je moet niet zo in al zijn praatjes geloven.’

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen