Tunahan Kuzu: ‘PvdA, schaam je voor associatie met Johan Derksen’

Denk-politicus Tunahan Kuzu vindt het schandalig dat PvdA-leider Lilianne Ploumen zich openlijk associeert met de politiek incorrecte tv-persoonlijkheid Johan Derksen. Dat laat hij weten op Twitter.

Tunahan Kuzu en Johan Derksen © NPO, Veronica

Marieke Derksen, de dochter van Johan, is fan van Lilianne Ploumen en gaat daarom ook op haar stemmen. “Ik kom uit een echt PvdA-gezin. We hadden de VARA-gids, Vrij Nederland en er werd PvdA gestemd. En als dat eenmaal in je zit, dan gaat het er niet meer uit”, zegt Marieke in een artikel op de PvdA-site.

Johans rode hart

Als de PvdA-redacteur daarop vraagt: ‘Je vader denkt daar heel anders over, zo lijkt het?’, antwoordt Marieke: “Ach welnee, je moet niet zo in al die praatjes geloven. Hij heeft een grote mond, maar een rood hart.”

Toch laat Johan zich regelmatig héél negatief uit over Lilianne. Daarop liet Lilianne weten dat Johan ‘even moet dimmen‘. Marieke: “Dat is allemaal voor de show, met die mannen aan tafel. Dus ik zeg ook tegen hem: je hebt me tot een verstandige vrouw opgevoed, dus volg mijn advies en kies Ploumen.”

Kuzu boos

De PvdA promoot het korte interview met Marieke op Twitter, met daarbij een foto van Marieke én Johan. “‘Ik kom uit een echt PvdA-gezin. Je moet niet zo in al zijn praatjes geloven.’ 🧐🌹 Lees het onthullende en exclusieve interview met Marieke Derksen over haar vader Johan”, staat erbij (zie onderstaand).

Denk-leider Tunahan Kuzu vindt het onsmakelijk. “Als de PvdA trots is dat Johan Derksen als één van de boegbeelden van racisme en seksisme in Nederland onderdeel is van een echt PvdA-gezin, begrijp ik dat je geen zetels overhoudt. En dat op Internationale Vrouwendag. Schaam je, Lilianne Ploumen.”

Koekje van eigen deeg

Tunahan krijgt daarop van andere twitteraars een koekje van eigen deeg. “Ik zou me pas schamen als ik a) vreemd ging, b) een affaire op na hou en c) ik me door een oud-partijgenoot zou laten chanteren. Om dan d t/m z zoveel boter op mijn hoofd te hebben om anderen nog de maat te nemen”, zegt Casper bijvoorbeeld.

En Roy: “Heel grappig uit de mond van het schoothondje van Erdogan, het boegbeeld van onderdrukking.”

Tweet

De bewuste tweet van de PvdA:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen