Lilianne Ploumen vindt dat Johan Derksen moet dimmen

Als Lilianne Ploumen de dochter van Johan Derksen was, dan zou ze hem manen om even een beetje te dimmen. Dat zegt de PvdA-voorvrouw in reactie op de felle kritiek die ze van hem krijgt.

Johan Derksen en Lilianne Ploumen © Veronica Inside

Johan maakt er in Veronica Inside geen geheim van dat hij een gruwelijke hekel heeft aan Lilianne. Het is vooral haar stemgeluid dat hem mateloos ergert. “Die mevrouw Ploumen hangt me zó ontzettend de strot uit. Die spreekt de mensen toe alsof ze tegen imbecielen praat. We zijn geen kleuters, mevrouw Ploumen!”

Kleuterschool

Het is gewoon niet om aan te horen, vindt Johan. “Dan gaat ze zitten l*llen en dan waan ik me acht jaar, dat ik in mijn pyjamaatje met brandweerautootjes op de bank zit en nog even op mag blijven om naar de kleuterschool van Ploumen te luisteren.”

Lilianne werkt nu aan een speciale verkiezingseditie van De Telegraaf en daarin heeft ze onder meer een interview met Marieke Derksen, de dochter van Johan. “Ik ben even aan het zoeken naar een foto waar hij leuk op staat, anders vind ik het zo onaardig”, zegt ze voor de camera van Privé TV.

Even dimmen

Marieke hoort Lilianne wél graag praten. “Zijn dochter is enorm fan van mij en die gaat op mij stemmen. Ik hou wel van voetbal, maar ik kijk niet zo vaak Voetbal International. Ik hoorde wel dat hij niet zo’n fan was. Maar ja, ik heb nou zijn dochter en dat is net zo gezellig, vind je niet?”

Ze hoopt maar dat Marieke haar vader af en toe terechtwijst. “Ik neem aan dat ze haar vader af en toe voorzichtig op zijn vingers tikt. Dat denk ik, hè, maar ik weet het niet zeker! Dat zou ik doen als het mijn vader was. Van: even een beetje dimmen!”

Overhalen

Hoopt ze dat Johan over twee weken alsnog op de PvdA gaat stemmen? “Ik ga wel proberen om hem nog over te halen.”

“Marieke stemt dus wel op de PvdA. Het is gebruikelijk dat ouders hun kinderen opvoeden, maar misschien moet het hier even een beetje andersom…. Maar ja, ik laat het bij Marieke, daar bemoei ik me niet mee.”

Fragment

Johan over Lilianne:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen