Drama treft Op1-spetter Talitha Muusse: ‘Ik heb elke dag pijn’

De kersverse Op1-spetter Talitha Muusse heeft besloten om een einde te maken aan alle geruchten. Ze onthult waarom ze er vaak zo ongemakkelijk bij zit in de talkshow. “Ik heb elke dag pijn.”

Talitha Muusse © Op1

Talitha, die door AD-draak Angela de Jong een stagiair is genoemd, zit er af en toe wat ingezakt bij in Op1. Ze krijgt daar regelmatig negatieve berichtjes over. “Ik zou te stijf zijn, te veel mijn schouders optrekken, op de stoel bewegen, in elkaar gekrompen overkomen etcetera”, aldus het 29-jarige televisietalent op Instagram.

Nek op slot

De achterliggende reden is geen prettige. “Op mijn 23e is bij mij een beschadiging aan mijn nekwervel geconstateerd, een soort whiplash, zonder dat ik een auto-ongeluk had gehad. De klachten aan mijn schouders, nek en bovenrug begonnen echter al eerder, zo rond mijn 19e.”

Waar komen die klachten vandaan? “Waarschijnlijk door een combinatie van erfelijke factoren, een scheef gegroeide ruggengraat, lengteverschil in mijn benen en veel te zware overbelasting door te hard werken en te veel computergebruik. Op mijn 21e heb ik een maand mijn nek niet kunnen draaien, alles zat op slot.”

Levenslange klachten

Dat klinkt echt verschrikkelijk. “Ik lag met pijnstillers in bed en liep door het huis met een neksteun. Op mijn 23e heb ik mijn scriptie aan de Erasmus Universiteit moeten afronden door met twee vingers alles te tikken en gedeeltelijk door mijn vader de teksten te dicteren. Sindsdien ben ik het normaal gaan vinden om te leven met zware nek en schouderklachten.”

Het is nooit meer goedgekomen. “Eigenlijk kan ik niet lang op geen enkele stoel zitten, niet in een restaurantje, niet in de auto, niet op mijn eigen bank thuis zonder stijf te worden en pijn te voelen. Ik heb een speciaal hoofdkussen in mijn bed en hield mij voor corona staande door wekelijkse behandelingen masseur, fysio en dokterbezoek.”

Nog dagelijks klachten

Het gaat tegenwoordig stukken beter, maar last houdt ze altijd, ook aan de Op1-tafel. “Ik heb nog steeds dagelijks klachten en vaak pijn, en ja dat uit zich dan ook op de stoel bij Op1.”

“Ik schrijf dit om mensen er van bewust te maken dat wat je ziet, niet altijd het hele verhaal is. Ik schrijf het ook op omdat het soms pijn doet om reacties te lezen terwijl ik hard mijn best doe mijn eigen houding te verbeteren.”

“En tenslotte, ik hoef er als vrouw al helemaal niet gracieuzer, charmanter of mooier er bij te zitten. Dit is wat voor mij nu werkt :)”, besluit ze op Instagram.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen