Sven Kockelmann niet bevriend met Talitha Muusse: ‘Ze is een collega’

Sven Kockelmann ziet Talitha Muusse, zijn co-host bij Op1, ‘in dit stadium’ nog niet als een goede vriendin. Wel werkt hij erg prettig met haar samen. Dat laat hij weten in De Telegraaf.

Sven Kockelmann en Talitha Muusse © NPO

Talitha Muusse is zonder enige tv-ervaring aan de kop van de talkshowtafel van Op1 terechtgekomen. Ze werd door een deskundige van RTL Boulevard de slechtste presentator van Op1 genoemd, maar inmiddels is ze duidelijk aan het groeien in de talkshow. Toch staat ze nog altijd diep in de schaduw van haar geroemde co-host Sven Kockelmann.

Echoput van leegte

Critici vinden dat het verschil in ervaring tussen Sven en Talitha veel te groot is. Hoe kijkt hij daar zelf tegenaan? “Talitha komt uit de millennialbeweging, is bij departementen over de vloer geweest, heeft gesprekken met captains of industry gevoerd, discussies geleid. Dus ze draagt gezien haar leeftijd al een behoorlijke bagage met zich mee. Ik vind dat ze zich goed staande houdt.”

Baalt Sven niet dat hij moet presenteren met iemand die een stagiaire genoemd wordt? “Dat vind ik oprecht níet. Ze is jong, heeft geldingsdrang en daaronder zit absoluut niet een echoput van leegte.”

Vriendin of niet?

Hoe ver gaat hun relatie eigenlijk? ‘Kan Talitha Muusse een groede vriendin worden?’, legt de krant hem voor. Sven daarop: “Ik werk graag met haar, we hebben interessante discussies, maar in dit stadium is ze een collega.”

Dat lijkt meer aan Sven te liggen dan aan Talitha. Hij is namelijk nogal selectief als het gaat om zijn vriendenkring. “In een druk leven heb je hooguit een paar echte vrienden.”

Likeable

Sven vindt het geweldig dat hij nu de zondaghost van Op1 is. Lange tijd werd zijn komst tegengehouden omdat hij niet ‘likeable’ genoeg zou zijn. “Dat was een tijd terug. Inmiddels presenteer ik op zondagen tot mijn vreugde Op1 en ik heb begrepen dat de NPO inmiddels ook blij met mij is.”

“Die televisieloze periode was voor mij best lastig. Ik maak elke dag met heel veel liefde een radioprogramma, maar vond het jammer dat ik hetzelfde niet op tv kon doen. Dat is journalistieke gretigheid, geen ijdelheid. Televisie is het hoofdpodium van de actualiteit.”

Het lange Telegraaf-interview met Sven Kockelmann kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen