Gerard Joling en Martien Meiland twijfelen over stem op de VVD

A-sterren Gerard Joling en Martien Meiland hebben in het verleden bijna altijd op de VVD gestemd, maar nu twijfelen ze over hun steun aan minister-president Mark Rutte.

Gerard Joling en Martien Meiland © RTL

De VVD gaat fier aan kop in de peilingen en is ook behoorlijk populair onder de steenrijke sterren van ons land. Ook Gerard en Martien zien linksige partijen die pleiten voor hysterische belastingtarieven niet zitten en daarom neigen ze sterk naar de partij van Mark Rutte. Toch is er nu enige twijfel.

Martien hekelt links

Martien gruwelt van links, gaf hij onlangs aan in Jinek. “Ik heb niets met de SP. Nooit gehad, mijn hele leven niet. Ik stem altijd Rutte, maar ik twijfel nu. Ik vind het allemaal veel te lang duren. Ik heb bijna altijd VVD gestemd. Ze hebben het erover dat hij heel hoog staat, maar ik moet het nog zien.”

Hij twijfelt over de VVD vanwege de corona-aanpak van Rutte. “Als ik het helemaal niet weet, stem ik toch en dan ga ik voor de Partij voor de Dieren. Als je het dan toch niet weet: dieren zijn eigenlijk altijd het slachtoffer. Dan kun je toch maar beter voor de dieren gaan?”

Gerard verlaat Thierry

Gerard heeft diezelfde twijfels, vertelde hij afgelopen week in hetzelfde programma. “Ik heb altijd VVD gestemd en ik moet eerlijk zeggen vorig jaar Forum voor Democratie, want ik dacht: het is tijd voor verandering en iets anders, maar ik vind ook dat Thierry een béétje doorgeslagen is met bepaalde dingen die hij geroepen heeft. Dat vind ik gewoon niet goed.”

Er zijn momenteel wel héél veel partijen, vindt Gerard. “Aan de andere kant is er nu zo veel keuze en dan zou je ook van al die partijen moeten weten waar ze voor staan en dat is best veel. Ik ben er nog niet helemaal uit.”

Splinterpartijen

Presentatrice Eva Jinek: “Is het belangrijk voor jou om te stemmen op een partij waarvan je grote kans geeft dat ze in een kabinet terechtkomen of zeg je: nee hoor, ik ben best bereid op een partij te stemmen die misschien met twee zetels in de Kamer komt.”

Gerard: “Oh, dat zou makkelijk kunnen. Maar hoe vaak komt het ook niet uit wat ze allemaal zeggen? Dat je denkt: potverdorie, dat hebben ze toen en toen gezegd.”

De Tweede Kamerverkiezingen vinden plaats op woensdag 17 maart.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen