Raoul Heertje: ‘Eva Jinek is een ruggengraatloze Barbapapa’

Raoul Heertje vindt dat Eva Jinek laf is en geen ruggengraat heeft. Hij vindt het belachelijk dat ze zijn collega Martijn Koning voor de bus heeft gegooid na de roast van Thierry Baudet.

Eva Jinek en Raoul Heertje © RTL, NPO

Martijn Koning mocht twee weken geleden de uitzending van Jinek afsluiten waarin Thierry Baudet en Farid Azarkan te gast waren. Zijn grappen vielen echter niet in de smaak bij Thierry, die boos wegliep uit de live-uitzending. RTL en Jinek boden hun excuses aan. Sterker nog: de avond erna bleek Eva behoorlijk klaar te zijn met Martijn.

Ruggengraatloze Barbapapa

Eindelijk reageert Martijn op alle commotie en dat doet hij in zijn podcast De Knorrepodcast, die hij samen met Raoul Heertje en Sander van Opzeeland maakt. Daarin onthullen zijn collega’s Raoul en Sander ook dat ze hebben meegeschreven aan de roast van de Forum voor Democratie-leider.

Raoul vindt het walgelijk dat Eva haar eigen huiscabaretier Martijn zo heeft afgevallen. “Zij is nu zes maanden van de buis, hè? Ze krijgt namelijk een ruggengraatoperatie. Die wordt geïmplementeerd. Raoul Heertje vindt Eva Jinek een ruggengraatloze, verschrikkelijke… Zij is toch eigenlijk een Barbapapa? Dat kan niets worden.”

Bewuste keuze

Eva is erg hypocriet, omdat ze wist waar ze aan begon, aldus Raoul. “Je hoeft ook niet iemand uit te nodigen. Het was een doelbewuste keuze om Martijn aan het eind van het programma te zetten. Ze hadden ook kunnen zeggen: we doen iemand anders die heel lief een liedje gaat zingen of helemaal niks zegt. Dat is hun keuze.”

Volgens Raoul gaat het Eva sowieso altijd om de sensatie. “Het criterium is niet: deze man of vrouw vertegenwoordigt iets en daar gaan we een interessante discussie mee hebben. Het criterium is: kunnen we een beetje rotzooi schoppen? Want dan komen er kijkers. Het is reclame verkopen en niet ideeën bespreken.”

Laffe Jinek

Martijn had naar eigen zeggen ook een roast voorbereid over Farid Azarkan. Hij wilde aanstippen dat er een advertentie van zijn partij DENK verscheen boven een Turks artikel waarin schrijfster Lale Gül tot vrijand van de islam werd uitgemaakt. Hij schrapte dat stuk, omdat hij verwachtte dat Eva dat al aan tafel zou behandelen.

Raoul: “Ja, maar de slechte spits (bedoelt Eva, red.) durfde dat natuurlijk niet te vertellen aan meneer Azarkan. Ook daar was ze te laf voor. De ruggengraatoperatie was sowieso al geboekt.”

Voor de bus

Ook collega-cabaretier Sander van Opzeeland springt in de bres voor Martijn. “Ze hebben jou onder de bus gegooid en daarna hebben ze tegen de buschauffeur gezegd: ‘Draai nog even om en rij er nog een keer overheen.'”

Eva perkt het vrije woord in, vindt hij. “Je kunt hem ontslaan, want je bent niet verplicht om hem in dienst te houden, maar om daarna excuses aan te bieden en ook te zeggen: ‘We hebben hiervan geleerd en we moeten mensen niet de vrije hand geven’, dat vond ik een van de engste dingen die gebeurden. Het is een soort signaal naar de toekomst.”

Podcast

De Knorrepodcast kunt u onderstaand beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen