Quinty Trustfull ergert zich dood aan Thierry Baudet: ‘Respectloos’

RTL-koffiespetter Quinty Trustfull ergert zich een versuffing aan politicus Thierry Baudet. Ze vindt hem respectloos en denigrerend. Dat zei ze woensdagavond in de talkshow van Eva Jinek.

Quinty Trustfull © RTL

Quinty zat in de talkshow van Eva om te praten over het bezoek van Mark Rutte aan Koffietijd, maar gaf ook haar mening over het veelbesproken optreden van Thierry Baudet in Goedemorgen Nederland. De politicus besloot ruzie te maken met presentatrice Maaike Timmerman en kondigde het NOS Journaal aan als het Fake News Journaal.

Denigrerend toontje

Vreselijk, vindt de boezemvriendin van Loretta Schrijver het. “Ja, ik vind überhaupt zijn hele toon zo denigrerend, ik kan daar heel moeilijk naar luisteren. Bij mij gaan echt ál mijn haren overeind staan. Ik heb daar heel veel moeite mee. Ik kan hier beter niet al te veel over zeggen.”

Wat stoort Quinty het meest? “Ik vind het heel moeilijk hoe hij tegen mensen praat. Dat denigrerende toontje, dat lacherige, zo van: ik neem jou niet serieus. Dan denk ik: come on, je zit daar, je krijgt zendtijd, de mensen willen jou blijkbaar horen. Dan denk ik: pak dat dan ook. Maar hij maakt gewoon ruzie, want dan krijgt hij aandacht.”

Respectvol

Koffie-Quinty pleit voor meer respect. “We moeten überhaupt gewoon respectvol met elkaar omgaan, wie het ook is en wat voor standpunt je ook hebt. Ik begrijp gewoon niet waarom je zo disrespectful moet doen. Dat snap ik niet, dat vind ik lastig.”

PowNed-ster Rutger Castricum sloot zich in Jinek aan bij Quinty. “Je moet het eigenlijk breder trekken. Ik zie het als een aanval op de journalistiek. Of het nou het NOS Journaal is, PowNews of Jinek of wat dan ook. Volgens mij moet je daar altijd heel voorzichtig mee zijn. Door toch zo opruiend te zijn, creëer je volgens mij voor de journalistiek een heel verkeerd klimaat.”

Rutte op de koffie

Van het Koffietijd-bezoek van Mark Rutte heeft Quinty wél genoten. “Het is wel een heel fijne gast om te hebben. Hij praat makkelijk, voelt zich op zijn gemak en komt al blij binnen. Met zijn armen wijd van: ‘Ik ben er, ik heb er zin in!'”

Wel was Rutte wat teleurgesteld dat Koffietijd niet langer uitgezonden wordt vanuit de beroemde tv-villa in Eemnes. “Oh lekker, dan gaan we weer naar dat huis in Eemnes”, zei de premier aanvankelijk tegen zijn team. “En toen kreeg ik te horen dat het niet zo was en dat vond ik helemaal niets, want ik hou niet van veranderingen”, zei Mark volgens Quinty.

Fragment

Quinty bij Jinek over het bezoek van Rutte:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen