Thierry Baudet maakt ruzie met presentatrice Goedemorgen Nederland

Thierry Baudet heeft vanochtend ruziegemaakt met presentatrice Maaike Timmerman van Goedemorgen Nederland. “Nee, nee! Dit is gewoon niet waar! Dit is niet waar!”, riep ze in de show.

Maaike Timmerman en Thierry Baudet © WNL

Goedemorgen Nederland ontvangt in aanloop naar de verkiezingen elke ochtend een andere lijsttrekker als co-presentator. Vandaag was het de beurt aan Thierry Baudet, die naast Maaike Timmerman plaatsnam. Al snel kregen de twee het met elkaar aan de stok, toen de Forum voor Democratie-leider met zijn stokpaardjes over de media kwam.

‘Dit is niet waar!’

Thierry stelt dat media als Goedemorgen Nederland allemaal in de broekzak van de gevestigde orde zitten. “Ik vind het bijzonder treurig dat het een soort obsessie lijkt te zijn van de journalistiek om de gevestigde macht te verdedigen. De journalistiek is de waakhond geworden van het partijkartel.”

Dat is onzin, wierp Maaike tegen. “Nee, want er wordt net zo goed over andere partijen… Nee, nee! Dit is gewoon niet waar! Dit is niet waar! Als het gaat over GroenLinks en Kauthar die ze op een plek zetten op de lijst, is daar net zo goed ophef over, in elk geval zeker in dit programma. Het is dus onterecht dat u zegt: ‘Ik ben elke keer de gebeten hond.’ Dat is niet waar.”

Framing bij NPO

Op een gegeven moment kwam achter Thierry en Maaike een collage van verkiezingsposters in beeld. Vlak achter Thierry verscheen de poster van JA1, dat wordt geleid door voormalig Forum-politici. “Kijk, dit is nou een voorbeeld van framing bij de NPO, let op. Wat zien we hierachter? De Judas-alliantie achter mij. Dit is een typisch voorbeeld van hoe de NPO werkt!”, riep Thierry.

Maaike verbaasd: “Sorry hoor, maar hier staan allerlei partijen. U doelt nu op JA21, maar hier staan álle partijen achter u. Niet alleen JA21. Waarom is dit meteen weer framing van de NPO?”

‘Dit is hilarisch’

Thierry: “Dit verzin je toch niet? Dit is hilarisch.”

Maaike: “U denkt oprecht dat wij expres JA21 zo hier hebben gedaan?”

Thierry: “Ik kan het ook omdraaien: als je een beetje een functionerende redactie had, dan had je gedacht: dit ziet er wel heel raar uit voor de kijkers thuis, dat doen we even anders.”

Maaike: “Waarom?! Dit zijn alle partijen en u staat achter mij! Nee, luister, u staat zelf achter mij.”

Fake news

Thierry wekte vooral irritatie bij Maaike en haar redactie toen hij op geheel eigen wijze het NOS Journaal besloot aan te kondigen: “Maar nu eerst het Fake News Journaal met Mark Visser.”

In het volgende blok van Goedemorgen Nederland nam Maaike daar afstand van: “U heeft het net fake news genoemd en ik wil daarbij even zeggen dat wij daar als programma absoluut fel afstand van nemen.”

Thierry: “Ha ha, heel goed jongens.”

Overigens liet Thierry zich ook nog enigszins onbehoorlijk uit over Alexander Pechtold, die in een van de items zat. Hij werd door Thierry een ‘klojo’ genoemd.

Update 17.45 uur

Lees ook: Bert Huisjes baalt enorm van Thierry Baudet, maakt geen excuses

Fragment

Het bewuste fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen