Hoe lang wil Eva Jinek nog door met haar late talkshow op RTL 4?

Eva Jinek is in rap tempo uitgegroeid tot dé grande dame van de late avond. Veel presentatoren zien een dagelijkse talkshow als het hoogst haalbare. Geldt dit ook voor Eva?

Eva Jinek © RTL

Eva Jinek heeft een vierjarig contract getekend bij RTL voor de jaren 2020 tot en met 2023. Ze heeft na dit jaar dus nog twee jaar te gaan, maar wat gebeurt er daarna? Ziet zij een late talkshow ook als het hoogst haalbare of heeft ze nog een andere stip op de horizon? Miljuschka Witzenhausen vraagt het haar in de podcast Eetgeheimen.

Grande dame

Er wordt in de podcast enorm veel over eten gepraat – Eva onthult haar favoriete Tsjechische gerecht, roept dat ze elke avond na haar talkshow het liefst een halve kilo kaas wegwerkt en legt uit waarom ze geen supermarktvlees meer koopt – maar het gaat ook nog heel eventjes over televisie.

Miljuschka vraagt Eva: “Nu ben je de grande dame bij RTL 4 op de late night. Wat is jouw stip op de horizon? Op een gegeven moment rol je er lekker in en dan ga je wel nadenken over waar je heen wil, toch? Wat is dat? Zie je jezelf dit de rest van je leven doen, late night?”

Jinek wil niet levenslang

Een levenslange talkshowcarrière ziet Eva niet zitten. “Nou, de rest van mijn leven niet. Ik denk dat ik dat niet overleef, maar het is wel nog zo dat ik iedere avond heel erg mijn best moet doen.”

Ze is nog lang niet uitgeleerd. “Het is zowel fysiek als intellectueel echt een uitdaging voor mij. Al die verschillende smaken, mensen en onderwerpen tot een geheel brengen vergt wel het uiterste van mijn kunnen. Ik denk nooit: ah joh, ik ga even lekker naar mijn werk en dat ga ik wel even doen. Ik werk niet boven mijn macht, maar ik moet wel echt mijn best doen.”

Topsport

Het is als topsport, zegt Eva. “Ja en het is al jaren dat het zo voelt. Ik voel me wel iets meer gerust. Ik was vroeger veel meer zenuwachtig en nu heb ik meer ervaring en durf ik meer op mezelf te vertrouwen, maar ik ben nog lang niet zo dat ik denk: nou, dit weet ik wel. Ik heb echt nog wel jaren voor de boeg.”

Het verveelt volgens Eva nog lang niet. “Elke uitzending is anders. Ik heb nog nooit dezelfde mensen gehad over dezelfde onderwerpen in dezelfde setting, dus uiteindelijk is het voor mij iedere keer weer iets nieuws. Dat maakt het eng, maar ook bevredigend.”

Tot het gaatje

Eva is buitengewoon tevreden met het team waarmee ze werkt. Aan het hoofd van het team staat DWDD-grondlegger Ewart van der Horst. “Ja, zo lang als ik een goede talkshow maak, is dat met hem. We zijn heel verschillend. Ewart is echt een geniale tv-maker en ik ben de journalist. Samen komen wij tot dit.”

“We hebben ook een ander gevoel voor humor en een andere smaak, maar precies die combinatie… En ik moet eerlijk zeggen: wat ik heel erg waardeer aan Ewart is dat hij ook echt tot het gaatje gaat.”

Podcast

De podcast Eetgeheimen met Eva Jinek als hoofdgast kunt u onderstaand beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen