Peter R. de Vries vindt Op1 heel hypocriet, Talitha Muusse reageert

Peter R. de Vries vindt het buitengewoon hypocriet dat Talitha Muusse kritiek heeft geuit op het voornemen van Beau van Erven Dorens om Bilal Wahib te interviewen in zijn talkshow.

Talitha Muusse en Peter R. de Vries © NPO, RTL

Op1-presentatrice Talitha was buitengewoon kritisch over dit voorgenomen interview, dat gisterenavond overigens op het laatste moment werd afgezegd door Bilal. “Dit moet een grapje zijn. De lelijkste kant van media anders. Lager dan laag”, sneerde ze. “Ik snap het vanuit kijkcijferlogica, maar trust me: dat is geen gezond verstand.”

Hypocriet

Talitha vindt dat je iemand als Bilal in dit stadium helemaal geen podium moet geven en dat de aandacht uit moet gaan naar het slachtoffer. “Vroeger moest je op de blaren zitten als een grote fout had gemaakt. Nu word je aangepraat dat ‘jouw kant van het verhaal’ er ook toe doet en krijg je een talkshowpodium als cadeautje.”

Peter R. de Vries noemde deze uitspraken gisteren hypocriet in RTL Boulevard. “Ik denk dat het voor de slachtoffers altijd lastig kan zijn, maar aan de andere kant ben ik het ook met Richard Korver eens: dit is hoe journalistiek werkt, hoor en wederhoor. Het kan ook interessant zijn om te horen wat een dader of verdachte te vertellen heeft.”

Daarna: “Ik wil overigens met jullie alle drie wel even wedden dat als hij niet bij Beau was gaan zitten, dat ‘ie van harte welkom was geheten bij Op1, waar ze nu natuurlijk buitengewoon hypocriet doen.”

Krokodillentranen

Tv-kenner Rob Goossens, die Talitha eerder ‘by far’ de slechtste presentatrice van Op1 noemde, is het eens met Peter. “Daar heb ik signalen over gehoord vandaag en inderdaad: de boodschap van Talitha Muusse, die zegt dat het niet kan en dat het een cadeautje is aan de dader, dat zijn eigenlijk krokodillentranen. Inderdaad: als hij niet naar Beau was gegaan, dan had hij bij Op1 gezeten. Daar is geen twijfel over mogelijk.”

Rob zit in kamp-Beau, al maakte hij wel een kanttekening. “Ik vind het heel logisch dat hij zijn verhaal doet, maar het is wel lastig dat hij er zit, terwijl we niet weten hoe het met het slachtoffer gaat. Stel dat het niet goed met hem gaat en dan ga je daar nu zitten met stap één van een reputatie-herstelcampagne, dan sta je wel een beetje voor paal.”

Vooringenomen

Het is bovendien vooringenomen om te veronderstellen dat Beau Bilal met fluwelen handschoenen aan zou pakken, voegde Peter R. de Vries toe. “Het is niet gezegd dat zijn blazoen even hele fijn schoongepoetst wordt, hè? Hij kan misschien ook wel zwaarder beschadigd uit dat gesprek komen.”

Dat is natuurlijk ook mogelijk, aldus Peter. “Dat hangt ook af van de dynamiek aan tafel.”

Talitha reageert

Wat vindt Talitha ervan dat Peter haar en Op1 hypocriet noemt? Klopt het dat Op1 het interview met Bilal ook graag wilde hebben? “Ja dat zal. Alleen ik ben niet de Op1 redactie en ik werkte gisteren en vandaag niet. Ik zou het niet willen in de uitzending die ik presenteer.”

Talitha’s tweet:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen