Bilal Wahib gaat naar Beau, felle kritiek van Op1-ster Talitha Muusse

Bilal Wahib gaat vanavond zijn carrière proberen te redden aan de talkshowtafel van Beau van Erven Dorens. Een grove schande, vindt Op1-presentatrice Talitha Muusse het. “Een slechte zaak.”

Talitha Muusse, Bilal Wahid en Beau van Erven Dorens © NPO, RTL

Er is volgens Peter R. de Vries maar één manier waarop Bilal zijn carrière kan redden, zei hij gisteren in RTL Boulevard. “Hij moet nu gewoon meteen naar voren stappen en vanavond in een of andere talkshow gaan zitten. En daar nederig, met het schaamrood op de kaken excuus maken en zeggen: ‘Jongens, dit is helemaal fout geweest, ik heb er ongelooflijk spijt van.'”

Talitha boos op Beau

Beau van Erven Dorens gaat hem vanavond dat podium geven in zijn talkshow op RTL 4, meldde Evert Santegoeds gisteren in Shownieuws. “Ik hoor net voor de uitzending dat hij morgen wel bij RTL te zien is. Hij schuift namelijk samen met zijn advocaat aan bij Beau. Dat is denk ik nu de manier die ze gevonden hebben om hem zijn verhaal te laten doen.”

Een grove schande, vindt Op1-ster Talitha Muusse het. “Dit moet een grapje zijn. De lelijkste kant van media anders. Lager dan laag. Als dit zo is, zou het een hele slechte zaak zijn. Zoals Abbie Chalgoum vanavond zei (in Op1, red.): eerst afkoelperiode, verantwoordelijkheid nemen, je straf op je nemen en dan later pas gaan praten er over…”, twitterde ze gisterenavond.

Als iemand daarop over de overdosis van Ab Osterhaus in Op1 begint, antwoordt Talitha: “Lijkt mij iets anders dan iemand die zojuist nog een kind digitaal heeft misbruikt…”

Felle kritiek

Telegraaf-journalist Wierd Duk vreest dat Bilal met fluwelen handschoenen zal worden aangepakt. “Dat jongetje van 12 dat door die gewetenloze smeerlappen in de val is gelokt, het zou je zoontje zijn. Maar ze krijgen natuurlijk een ’tweede kans’, want zo gaat dat in Nederland.”

En columniste Nausicaa Marbe retweet: “Vanavond is Beau ‘oprecht geraakt’ door wat het slachtoffer van Wahib werd aangedaan en morgen geeft hij de dader een podium? Kijkcijfers scoren over de rug van een 12-jarig kind. Onbegrijpelijk.”

AD-columnist Özcan Akyol: “Je kunt wel lekker in een politiecel liggen tobben over je eigen loopbaan, maar dan heb je dus nog steeds niet begrepen wat het lugubere aspect van deze kwestie is.”

Schrijfster Saskia Noort: “Een dreun in het gezicht van een minderjarig slachtoffer. Morgen weer excuses aanbieden? Kom op Beau, doe dit niet.”

En ook gewone kijkers zijn over de zeik: “De ware aard van Beautje komt naar boven. De dader een slachtofferrol geven, alles voor de kijkcijfers.”

Beau kritisch

Het lijkt er echter op dat het voor Bilal niet makkelijk wordt bij Beau, want de presentator was gisteren uiterst kritisch in zijn talkshow. Hij was het oneens met Peter R. de Vries, die sprak van een ‘uit de hand gelopen grap’.

Beau: “Het is geen slip of the tongue. Het gaat er echt minutenlang om. Het is gewoon een jongen van 11 of 12. Als je het mij vraagt als vader is het ongelooflijk schofterig gedrag.”

En: “Ik sta er toch een beetje anders in. Als je die livestream leest, dan is het gewoon treitergedrag. Dat treitergedrag gaat maar door. Je weet dat het jongetje daar komt als held…”

Peter: “Ja, het is helemaal fout. Ik bedoel… Geen misverstanden erover.”

Carrière

Het lijkt Bilal vooral te gaan om zijn carrière, meent Beau. “Als ik dan kijk naar zo’n statement, van: ‘Hij is goed aangeslagen, ook omdat hij alles nu ziet instorten’. Met andere woorden: het effect van zijn daad, daar maakt hij zich eigenlijk het meest druk om.”

Peter: “Je kan het vaak niet goed doen. Ik maak het vaak mee in rechtszalen. Als de verdachte spijt betuigt, dan zeggen ze: ‘Nou, daar geloof ik niks van, dat zegt hij alleen maar om spijt te betuigen.’ En als hij géén spijt betuigt, is het ook niet goed. Ik geloof wel dat hij inziet – ik heb ook even contact gehad met mensen uit zijn omgeving – dat hij een enorme fout heeft gemaakt.”

Samen met advocaat

Bilal Wahib is vanavond om 22.00 uur te zien in Beau. Hij schuift aan samen met zijn advocaat Nienke Hoogervoorst, de stiefmoeder van zijn manager Nathan Moszkowicz.

Update

Beau bevestigt Bilal-interview: ‘Het is ook wel somber voor hem’

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen