RTL verwijdert ‘respectloze’ Lucky TV over Bilal Wahib-rel

De kijkers van Beau reageren boos op de Lucky TV die Sander van de Pavert heeft gemaakt over de Bilal Wahib-rel. RTL heeft nu besloten om het fragment van Beau’s Twitter-pagina te verwijderen.

Beau van Erven Dorens en Sander van de Pavert © RTL

De bewuste Lucky TV was gisteren aan het eind van de uitzending van Beau te zien. Sander ging er bij het maken vanuit dat Bilal in de uitzending zou zitten, maar de rapper zegde op het laatste moment af. Met zijn filmpje haakt Sander in op de kritiek dat Beau de rapper geen podium zou moeten geven om uit te huilen. De manier waarop schiet echter bij veel mensen in het verkeerde keelgat.

Dollo

De Lucky TV laat zien hoe Bilal rapt over zijn bizarre verzoek aan een 12-jarige om zijn geslachtsdeel te laten zien. “Mag ik bij jou huilen op tv, Beau? Ik vroeg een jongen om zijn dollo en het spijt me zoooo. Mag ik bij jou huilen in je talkshow? Het spijt me zo, kan jij me redden Beau?”, klinkt het.

En zo ging het nog even door. “Kom hier nu Beau, geef me je piepelientje. Toe, laat hem zien, we zijn nu beste vriendjes. Je pipapelientje, je plassertje yo, ik smeek het je. Kun jij me redden, Beau? Mag ik bij jou huilen in je talkshow? Laat je p*emel zien! Ik zweer het, het was een grap, geen kinderp*rn*! Laat je plasser zien! Oooh ooh, hooo Beau, bedankt dat ik mocht huilen in je talkshow.”

‘Dit gaat veel te ver!’

Kennelijk was Beau precies op de hoogte welke Lucky TV er zou volgen, want bij het aankondigen ervan sloeg hij zijn hand voor zijn ogen. Dat deden de kijkers thuis ook. Zij reageren heel erg boos.

Zo zegt Chantal: “Beter tijd om te stoppen met Lucky tv. Dit gaat veel te ver. Had je hoger ingeschat Beau, zoveel disrespect naar het slachtoffer. En zo maak je van dader ook soort van slachtoffer.”

En Roy: “Als je dacht dat het niet nog erger kon… Van mij mag Humberto vanaf maandag al beginnen. De schade die aan dit talkshowvod is toegebracht door Beau en zijn redactie is niet meer te herstellen. Shame on you Beau, Sander en RTL.”

‘Respectloos’

Elish: “Echt zo saaalecht, dit! Respectloos richting slachtoffer. Teveel media aandacht voor de dader(s). Haal maar snel weg dit ‘goedbedoelde’ satirische lied.”

En De Buurvrouw: “Wát mankéren jullie? Over de rug van een 12-jarig jongetje wiens trauma amper een dag oud is. Gatverdamme wat gaan jullie af zeg. Fout op fout op fout op… Knettergek. Zouden jullie dit filmpje ook afspelen als z’n ouders aan tafel zaten? Lijkt me niet hè. Denk toch na! 12 jaar.”

RTL verwijdert Lucky

De bewuste Lucky TV werd gisteren op de Twitter-pagina van Beau geplaatst, maar is daar zojuist – na honderden woeste reacties – vanaf gehaald. Het bewuste fragment is ook niet meer te vinden op RTL XL.

Het filmpje is nog wel te zien in de integraal online geplaatste uitzending van Beau, helemaal aan het eind.

Fragment

Beau las gisteren een verklaring voor over waarom Bilal niet bij hem aanschoof:

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen