Patricia Paay lijkt in de war bij De 5 Uur Show: ‘Ehh, wacht even’

Patricia Paay kwam maandag enigszins verward over in De 5 Uur Show op SBS 6. Ze kon de hele uitzending lang allerlei namen niet herinneren en viel op een gegeven moment zelfs twee seconden stil.

Patricia Paay © De 5 Uur Show

De 71-jarige Patricia schoof aan als sidekick bij presentatrice Carolina Lo Galbo. Aan het begin van de uitzending gaf ze haar mening over het weglopen van Thierry Baudet tijdens de uitzending van Jinek. “Het viel mij vanmorgen in de krant op dat de heer Baudet had gezegd: ‘Met gierende banden naar huis en dan lekker vrijen…'”

‘Laf van Thierry’

Daar begon de Paay-verwaaring al. Ze corrigeerde zichzelf: “Nee… Hij zei: ‘Met een glas wijn en dan lekker vrijen met m’n vriendin.’ Dan denk ik: waarom zei hij dat nou niet ter plekke in plaats van dat hij wegliep? Dan hadden we wat te lachen!”

Carolina: “Ja, dat laffe weglopen bedoel je? Ja precies!”

Patricia: “Ja, dat is jammer. Ik vind het heel laf dat hij wegliep. Dat heb ik nooit gedaan. Ik ben afgebrand geweest tien jaar geleden, ik geloof meer dan tien jaar geleden, in de… Bij… Hoe heet-ie ook alweer?”

Ehhhh, ehhhh

Plotseling was Patricia volledig de namen kwijt van zowel De Wereld Draait Door als Theo Maassen. De cabaretier beledigde haar in 2009 enorm aan de talkshowtafel, maar ze kon er gisteren in De 5 Uur Show even niet meer op komen.

Twee seconden lang viel Patricia vol-le-dig stil en dat is een eeuwigheid voor tv-begrippen. “Wacht even, ik ben even…”, stamelde ze.

Carolina hielp haar: “Help mij herinneren! Maakt niet uit. Je werd afgebrand?”

‘Ik was het even kwijt’

Patricia vervolgens: “Ik werd afgebrand ergens omdat ik 60 jaar was en in de Playboy stond. En ehh…”

Het was niet zomaar ergens, maar in ’s lands populairste talkshow van de afgelopen jaren. “In De Wereld Draait Door!”, merkte Carolina op.

Patricia: “Hè? Ja, De Wereld Draait Door, dat was het. Ik ben het even kwijt omdat het niet meer te zien is. Nou, dat. Ik loop toch niet weg dan?”

Ze vervolgde haar Thierry-mening: “Ik vond het heel bijzonder dat hij wegliep. Dan denk ik: een politicus moet toch altijd wel een antwoord terug kunnen hebben? Een leider moet niet weglopen. Dat vind ik. Nu zegt hij: ‘Met een lekker glas wijn vrijen met m’n vriendin.’ Dan denk ik: zeg het dan, dan heb je wat te zeggen. Ik vind het zo raar.”

Theo Maassen

Carolina tot slot: “Oké, nou bedankt voor jouw toegift. We gaan straks uitgebreid praten. Niet over Theo Maassen of wat dan ook, maar over disco.”

Patricia vervolgens: “Dát was het! Theo Maassen! Ik ben heel gauw maar die naam maar vergeten.”

Later in de uitzending moest Patricia opnieuw secondenlang nadenken over één of andere naam. “Hoe heet ze nou?! Nou, goed, net wist ik het nog, nou niet meer. Zie: dat is natuurlijk die leeftijd”, merkte ze op.

Medegast Leo Blokhuis: “Ja, bij mij begint het ook toe te slaan.”

Instagram

Na de uitzending (terug te zien bij KIJK.nl) postte Patricia de volgende foto op Instagram:

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen