Maarten van Rossem boos aan tafel bij Op1: ‘Dit is niet de afspraak’

Maarten van Rossem pikte het maandagavond niet dat het presentatieduo van Op1 zijn verhaal wilde afkappen. Hij ging stug door, minuten langer dan het duo van dienst eigenlijk wilde.

Maarten van Rossem en Sophie Hilbrand © NPO

Het 77-jarige opperhoofd van De Slimste Mens zat aan de talkshowtafel van Op1 om zich te verweren tegen de uitspraken van zorgminister Hugo de Jonge en minister-president Mark Rutte. Zij hebben Maarten weggezet als een egoïst, nadat hij in zijn podcast onthulde zonder uitnodiging een afspraak te hebben gemaakt voor een coronavaccinatie.

Maarten woest op Hugo

Maarten sloeg gisteren in Op1 terug naar de Haagse bobo’s. “Nu zal ik uitleggen dat ik wel degelijk deug, maar dat Hugo de Jonge niet deugt. Dat is namelijk de consequentie van het feit dat ik het niet eens ben met zijn tweet. Ik begin maar even met de conclusie van het hele verhaal en daarna komt het verhaal, wat heel komisch is.”

Wat is de conclusie? “Die conclusie is dat ik het telefonisch geregeld heb in de week dat de leeftijdsgroep waartoe ik behoor ook het recht had om een afspraak te maken, namelijk de leeftijdsgroep van personen die 77 zijn en in dit kalenderjaar nog 78 worden. Kortom: ik deug dus wel degelijk. Je zou hoogstens kunnen zeggen dat ik het initiatief heb genomen.”

Langdradig

Het hele verhaal van Maarten is dat hij vier keer heeft gebeld met het vaccinatienummer en dat hij vier verschillende personen aan de lijn kreeg die vier verschillende verhalen hadden. Maarten deed net alsof Op1 een soort podcast is en wilde al zijn telefoongesprekken uitvoerig bespreken, tot ongeduld van het presentatieduo.

Maarten begon op minuut 09:20 met zijn verhaal, maar om 10:45 was presentator Hugo Logtenberg het al zat. Hij probeerde de zaak te versnellen: “Inmiddels had je vier verschillende mensen gesproken…” Maarten geërgerd: “Je loopt op de gebeurtenissen vooruit.” Hugo gnuivend: “Een beetje ja.”

Het jurylid van De Slimste Mens wilde echter van geen wijken weten. “Ja sorry, maar je moet gewoon even luisteren.”

‘Dit was de afspraak!’

Nog een minuut later, om 11:41, was het Sophie Hilbrand die het allemaal niet meer aan kon horen. “Er komt nog één andere vrouw aan de lijn en dat ben ik helaas. Ik heb zo’n oortje in en we hebben zes lijsttrekkers…”, probeerde ze Maarten af te kappen.

Daarop begon Maarten boos met twee vingers te wijzen: “Er komt er nog één. Je moet nog even luisteren. Dat was de afspraak! Ik ga het even afmaken! Sorry!”

Weglopen

“Maar…”, sputterde Sophie nog tegen. Maarten: “Het is niet anders! Dan moeten jullie die afspraken niet maken.” Hugo: “Oké, vertel, u kreeg de laatste aan de lijn.” Vanuit het publiek merkte Dolf Jansen op: “Ik voel dat er op elk moment iemand kan gaan weglopen.”

Maarten: “Loop vooral weg, dan hebben jullie weer wat te doen bij de media. Dan kan dat ook duizendmaal herhaald worden.”

Excuses

Weer een minuut later, om 12:36, sloot Maarten zijn verhaal af: “Dus meneer De Jonge, als u de kleine moeite zou hebben genomen om even te informeren hoe het zat… Als u op de hoogte zou zijn geweest van wat toch wel minimaal noodzakelijk is van wat u zou moeten weten, dan zou dit het moment zijn om uw excuses aan mij aan te bieden.”

“Doet u dat niet, dan deug ik wel en deugt u niet. Ten aanzien van de minister-president geldt: zeg geen dingen over kwesties waar je geen donder van af weet. Kortom: ik had precies gebeld in de juiste week.”

Om 13:10, vier minuten nadat Maarten aan zijn verhaal begon, kon Op1 eindelijk door naar het volgende onderwerp.

Fragment

Het fragment van Maarten in Op1:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen