Luuk Ikink hekelt ‘heksenjacht’ op Bilal Wahib, nu ook radioboycot

Luuk Ikink vindt dat het afstraffen van Bilal Wahib wel héél ver gaat. De RTL Boulevard-ster spreekt van een ‘heksenjacht’ op de rapper, die nu ook geboycot wordt door de Nederlandse radio.

Luuk Ikink © RTL Boulevard

Bilal, die een 12-jarige jongen zijn geslachtsdeel uit de broek praatte, wordt niet langer gedraaid door Qmusic, SLAM! en de NPO-radiozenders 3FM en FunX. “Totdat er meer duidelijkheid is”, zegt een woordvoerder van de publieke omroep tegen NU.nl. Eerder namen BNNVARA, RTL, de Edison Awards en TopNotch al afstand van Bilal.

Heksenjacht

Slaan we hier niet een beetje mee door? De dames van De 5 Uur Show vroegen zich het al af en daar komt nu ook Luuk Ikink van RTL Boulevard bij. “Het voelt bijna als een soort van heksenjacht, waar geen einde meer aan lijkt te komen”, aldus de presentator.

Collega Rob Goossens daarop: “Het is een totale afrekening. Eigenlijk kan het gewoon niet meer slechter gaan voor Bilal, want hij is alles kwijt. Ik vind het toch…”

Luuk: “Het gaat te ver.” Rob: “Het gaat vrij ver.”

Edisons

Eigenlijk zou Bilal dit weekend verrast worden met een Edison-prijs, maar dat gaat nu ook niet door. Luuk: “De prijs, waarvan hij nog niet wist dat hij hem had, is hij nu alweer kwijt.”

Rob: “Dat is krankzinnig, want de Edison is op een gegeven moment wel naar Boef gegaan, toen hij net in het nieuws was omdat hij drie meisjes die hem hadden geholpen met autopech voor h*er had uitgemaakt. Toen was het wel oké en nu ineens…”

Danny Ghosen

Danny Ghosen, die programma’s maakt over online shaming, vindt het wél goed dat Balil stevig wordt aangepakt, zei hij gisteren in De Vooravond. “Hoe dom kun je zijn om zoiets te doen? Het is een kind van 12. Volgens mij gaat het de hele tijd over deze twee jongens, maar de beelden van die jongen worden nog steeds verspreid. Die zal daar de rest van zijn leven mee te maken hebben, want in allerlei groepen wordt het filmpje gewoon weer verder gedeeld.”

“Instagram heeft vandaag iets heel goeds gedaan door die twee jongens levenslang te verbannen, maar ja: die jongens die dat filmpje verder delen op dat soort kanalen, die gaan gewoon vrolijk door. Dat hebben we vandaag natuurlijk gezien. Die social media roepen wel iets heel stoers, maar in principe is het probleem vele malen groter.”

H*er

Het is een groot maatschappelijk probleem, dus dat daar reuring over ontstaat, vindt Danny een goed signaal. “Er zijn Telegram-groepen waar wel tot 100.000 mensen inzitten. Je ziet hoeveel foto’s van meisjes met telefoonnummers erbij worden gedeeld, met: ‘Bel deze h*er, want ze houdt van dit of dat.’ Ja, dan schrik je je wel rot.”

Fragment

De Vooravond over online shaming:

https://twitter.com/devooravondtv/status/1375154672000978950

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen