5 Uur Show-dames vinden cancellen Bilal Wahib te ver gaan

Catherine Keyl, Tanja Jess en Carolina Lo Galbo hebben gisteren in De 5 Uur Show kritiek geuit op het cancellen van Bilal Wahib. Ze vinden het te ver gaan om de rapper zo’n grote straf te geven.

Catherine Keyl en Carolina Lo Galbo © De 5 Uur Show

Bilal Wahib ligt onder vuur omdat hij een 12-jarige jongen ertoe bewoog om zijn geslachtsdeel te tonen op internet. Diverse omroepen hebben zich van hem gedistantieerd, waaronder de NPO en RTL. Hij presenteerde voor de publieke omroep een kinderprogramma, dus dat ligt extra gevoelig.

‘Gaat te ver’

Toch gaat cancellen wel heel ver, aldus 5 Uur Show-presentatrice Carolina Lo Galbo. “Al die mensen die hun handen er dan weer van af trekken, vind ik dan weer het andere uiterste. De cancel culture is uiteindelijk ook… Er moet ook gewoon over gepraat worden, hè? Van: waar liggen de grenzen? En: wat kan wel en niet?”

Catherine Keyl is het met haar eens. “Ja, dat vind ik ook erg ver gaan. Hij is 22, kom op zeg.”

Hypocriet

Tanja Jess vindt het schandalig was Bilal gedaan heeft, maar vindt cancellen ook niet kunnen. “Ik ben het er ook mee eens. Dat vind ik ook weer hypocriet. Het gaat allemaal over geld en: hoe kunnen we geld verdienen? O, dan gebruiken we jou. O, jij hebt een verkeerde move gemaakt? Dan gaan we weer naar die! Daar hou ik sowieso niet van.”

RTL Nieuws-bekendheid Jaap van Deurzen: “Het is een beetje een mannengrapje onderling.”

Niet raar

Imagodeskundigde Zabeth van Veen zegt in Het Parool dat ze het helemaal niet raar vindt dat omroepen en bedrijven de samenwerking met Bilal beëindigen. “Het zijn volwassen mannen. Met dit soort gedrag kom je tegenwoordig niet meer weg.”

“Je wil je als persoon of merk distantiëren van dit soort gedrag. De NPO is publiek geld bijvoorbeeld. Ja, dan heb je kans dat die opdrachtgever het contract beëindigt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen