Ronald Molendijk: ‘Sander van de Pavert mag van een klif af’

Ronald Molendijk vindt de Lucky TV die Sander van de Pavert heeft gemaakt over Bilal Wahib stijlloos. Wat Ronald betreft, mag Sander ergens in een klif geduwd worden. Dat zei hij gisteren in Shownieuws.

Ronald Molendijk en Sander van de Pavert © Shownieuws, Jinek

Bilal Wahib zou gisterenavond aanschuiven in de talkshow van Beau van Erven Dorens, maar zegde op het laatste moment af. Wel werd aan het eind van de uitzending het Lucky TV-filmpje uitgezonden dat Sander had gemaakt over het voorgenomen talkshowoptreden van Bilal. De kijkers vonden het zó smakeloos, dat RTL heeft besloten het filmpje te verwijderen.

‘Van een klif af!’

Het filmpje van maker Sander van de Pavert werd gisteren ook afgekeurd in Shownieuws. “Als je nu naar Lucky TV kijkt… Ik vind dit echt een brug te ver gaan”, merkte Anouk Smulders op.

Ronald Molendijk was het daar helemaal mee eens. Even daarvoor sprak hij over het van een klif duwen van Gary Glitter en toen Sander aan bod kwam, zei hij: “Als we toch mensen van een klif afduwen, dan kan deze man in dezelfde klif gelijk mee. Het is gewoon smakeloos.”

Pestkop

Sander is een pestkop, vindt Ronald. “Met het koningshuis heb ik niks, maar ook zijn grap om elke keer dezelfde grappen uit te halen en de koningin te laten hinniken enzovoorts, dan denk ik: really, is dat het? Ik hoor de hele dag dat we niet moeten pesten. Het is smakeloos! Ik hoor overal dat we onze kinderen moeten leren: niet pesten, niet pesten, niet pesten. En dan dit.”

De talkshow Beau faalt sowieso in de hele Bilal-rel, stelt hij. “Ik begrijp werkelijk niet dat Beau en zijn redactie het lef hebben om zo’n gast nu al een platform te geven. Ze zouden hun hersens moeten gebruiken en gewoon iemand die te maken heeft met dit soort zaken, bijvoorbeeld een stichting die hiervoor in het leven is geroepen, aan tafel zetten.”

Grofvuil

Bilal mag voorlopig bij het grofvuil, aldus Ronald. “Heel Bilal kan me gestolen worden en zijn label, managers en alles kan op de grofvuilhoop, want: nu niet belangrijk. Belangrijk is nu het slachtoffer.”

Ronald adviseert Bilal een maandenlange mediastilte. “Als het slachtoffer op een gegeven moment zegt: ‘Pfoe, het is weer een beetje oké’, dan mag Bilal zijn hoofd boven het maaiveld uitsteken en denken: oké, what the f*ck heb ik eigenlijk gedaan. Dit valt niet in het vakje stomme fouten of uit de hand gelopen grap, dit is gewoon heel kwaad. Punt.”

Vergeven

Over een halfjaar kan eventueel vergeving aan bod komen, aldus Ronald. “Dan zou hij misschien publiekelijk kunnen zeggen: ‘Ik heb me in die materie verdiept, ik ben met slachtoffers gaan praten, ik ben er maandenlang mee bezig geweest en nu ben ik Bilal 2.0 en dit is waar ik nu voor sta.’ Dan zijn Nederlanders (…) heel vergevingsgezind ingesteld.”

“Want, puntje bij paaltje, hij heeft niks gedaan met die jongen zelf. Er is niet iets gebeurd waarvan we denken: het is een Gary Glitter die daadwerkelijk dingen met jongetjes heeft gedaan. Dan is het klaar, dan kun je van mijn part van een klif afgeduwd worden. Maar als dat niet het geval is, denk ik dat je nu maar één ding moet doen: weg, stil, aandacht voor het slachtoffer en die hele artiest? Weg ermee.”

De uitzending van Shownieuws kunt u terugzien op KIJK.nl.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen