Henk Krol staat open voor verzoening met ‘beledigende’ Eva Jinek

Henk Krol staat open voor een verzoening met Eva Jinek als zij haar ‘beschuldigingen’ aan zijn adres intrekt. Als ze dat niet doet, komt hij nooit meer bij haar aan tafel. Dat zegt hij op Radio Veronica.

Eva Jinek en Henk Krol © RTL

Partijhopper Henk onthulde vorige week dat hij nooit meer wil aanschuiven bij Eva vanwege hun tv-aanvaring in augustus. De presentatrice riep Henk toen op het matje omdat hij onder vuur lag vanwege een aantal declaraties, waaronder van blikken stroopwafels ter waarde van 43,20 euro. De politicus begon toen te schreeuwen.

Niet eerlijk

Henk vindt het meer dan terecht dat hij Eva boycot. “Dat is het vervelende bij de Nederlandse politiek: er kan over iedereen van alles geroddeld worden. Je zag het vorige week met de anonieme bronnen over Khadija Arib. Dat vind ik niet eerlijk”, zegt hij nu op de radio.

Eigenlijk krijgt Henk uiteindelijk altijd gelijk, zegt hij zelf. “Als er iets is of met mij iets is, dan kun je naar de rechter toe gaan en dan krijg je gelijk of geen gelijk. Inmiddels hebben twaalf rechters over iets geoordeeld en toen bleek er niets aan de hand, maar dat lees je niet in de krant.”

Stroopwafels

Het zit hem allemaal nog steeds niet lekker. “Ja, ik heb tien blikjes stroopwafels meegenomen naar Taiwan omdat ik daar een fantastisch mooi werkbezoek heb afgelegd en die heb ik niet afgetrokken van de belastingen. Dan vraagt Eva Jinek tot vier keer toe of dat waar is en dan zeg ik: ‘Luister, het is niet waar. Het is echt niet gebeurd.'”

Hij vervolgt: “Als je dan tóch niet geloofd wordt, dan heb ik op een gegeven moment zoiets: waarom zou ik bij je gaan zitten als je alleen maar je eigen mening verkondigt?”

Lijmpoging

Kan er een lijmpoging worden ondernomen? “Ja hoor. Oh, het is zo simpel. Ik heb tegen Eva gezegd: ‘Eva, je hebt iets beweerd dat niet waar is. Kom mijn belastingpapieren controleren en dan kun je zien dat ik ze niet heb afgetrokken.’ Dat ga ik natuurlijk niet publiekelijk op televisie doen – dat doet Eva zelf ook niet – maar ze mag bij mij komen kijken en laat ik ze gewoon zien.”

“Zo lang ze dat niet doet, heeft ze mij beschuldigd van iets wat een misdrijf is. Je zal me toch niet kwalijk nemen dat ik dat niet echt leuk vind? Het is dus heel makkelijk op te lossen.”

Fragment

De tv-aanvaring van toen:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen