RTL Boulevard opent aanval op Doutzen Kroes: ‘Laf activisme’

RTL Boulevard heeft topmodel Doutzen Kroes weer eens onder vuur genomen. De beroemde Friezin slaat de plank mis en doet aan lui activisme, vindt de showrubriek van RTL 4.

RTL Boulevard © RTL Boulevard

Meer dan tien BN’er-moeders kwamen vrijdag in het nieuws door de brandbrief Moederhart te tekenen, waarin wordt gepleit voor meer vrijheid voor kinderen tijdens de coronacrisis. Onder hen bevonden zich de Lexmond-zusjes, Daniëlle Oerlemans, Victoria Koblenko, Connie Witteman en dus Doutzen Kroes. Die laatste was gisteren de pineut in RTL Boulevard.

Niet de juiste persoon

Het hele Boulevard-item over de brandbrief werd aan Doutzen opgehangen. “Doutzen Kroes klimt op de barricaden voor kinderen die de dupe worden van de heftige coronamaatregelen, maar of zij dan de juiste persoon is om dat zeg maar aan ons te brengen?”, zo begon presentator Eddy Zoëy aan de uitzending.

Eddy legde de kijkers uit dat het om ‘een grote groep bekende moeders’ gaat die de noodklok luidt, maar richtte zijn vizier vervolgens weer op het topmodel. “Ook Doutzen Kroes ondertekent de ietwat dubieuze brief en daarmee slaat ze toch weer een beetje de plank mis.”

Fajah reageert

Een andere protesterende moeder is Fajah Lourens. Zij kwam aan het woord in de showrubriek. “Ik hoop dat het gewoon open besproken kan worden zonder meteen elkaar te veroordelen of in een hoek te zetten als wappie of complotgekkie. Het zijn onze kinderen, wij hebben ze gebaard en wij hebben ook gewoon zeggenschap over wat er met ze gebeurt.”

De andere protesterende moeders wilden volgens presentator Luuk Ikink niet reageren. “Wij hebben heel veel mensen proberen te bellen. Fajah is altijd supersportief en die wil altijd even reageren, maar al die andere mensen op de lijst willen niet meer reageren. Dan denk ik: spreek je dan uit, want dan kunnen we erover praten.”

Lui activisme

Luuk is kritisch over de brandbrief. “Je zoekt wel een beetje in de brief wat dan de oplossing is. Die staat dan onderaan en dat is een oproep aan alle leraren van: hé, hou je maar niet meer aan de regels. Dat is een beetje heel lui activisme.”

John van den Heuvel: “Iedereen betrekt het steeds op zijn eigen situatie.”

Fragment

Het item uit RTL Boulevard:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen