Henk Krol woest: ‘Nooit meer bij beledigende Eva Jinek aan tafel!

Henk Krol wil nooit meer aanschuiven in de talkshow van Eva Jinek. Hij vindt dat de presentatrice hem voor een miljoenenpubliek zwaar beledigd heeft. Dat zegt de politicus in weekblad Privé.

Eva Jinek en Henk Krol © RTL

Eva Jinek riep Henk Krol in augustus vorig jaar op het matje omdat hij onder vuur lag vanwege een aantal declaraties, waaronder van blikken stroopwafels ter waarde van 43,20 euro. Het vragenvuur maakte Henk zó kribbig dat hij op een gegeven moment begon te schreeuwen aan de talkshowtafel, tot woede van medegast Wouter de Winter.

Zwaar beledigd

Zes maanden en drie politieke partijen later is Henk nog steeds he-le-maal klaar met Eva. “Eva heeft mij voor een miljoenenpubliek zwaar beledigd. Het is een akkefietje van augustus vorig jaar, maar de zaak is allerminst met de mantel der liefde bedekt. Eva bleef mij maar stelselmatig betichten van gesjoemel met een declaratie voor een paar blikjes stroopwafels.”

Heeft Henk een goed bekeken programma als Jinek niet keihard nodig? Schiet hij zichzelf niet in de voet met een Jinek-boycot? “Nou, ik schiet met mijn boosheid zeker niet in mijn eigen voet, want programma’s genoeg die me wel keurig behandelen en waar ik welkom ben.”

Eva niet thuis bij Henk

Eva verzocht Henk destijds in de uitzending om al zijn belastingpapieren te overleggen. “Geen enkel probleem. Maar niet in een televisie-uitzending. Dat zou zij ook niet doen. Eva mag bij me thuiskomen en in mijn administratie komen kijken om zelf te concluderen dat alles keurig is geregeld.”

Hij heeft haar daartoe uitgenodigd. “We zijn nu een halfjaar verder, maar ze heeft nog steeds niet gereageerd op mijn verzoek om eens bij mij langs te komen. Zolang dat niet gebeurt, kan ze mijn bijdrage aan haar programma wel vergeten!”

Fragment

Het fragment van toen:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen