‘Eva Jinek wast haar handen wel héél erg in onschuld’

Radio Veronica-ster Wilfred Genee en zijn sidekick Niels van Baarlen vinden dat Eva Jinek wel héél erg hard afstand heeft genomen van haar huiscabaretier Martijn Koning.

Eva Jinek © RTL

Martijn Koning heeft Eva in verlegenheid gebracht door in haar uitzending keihard in te hakken op een van de gasten: Thierry Baudet. Hij voelde zich dermate beledigd, dat hij besloot om het niet langer aan te horen en de uitzending vroegtijdig te verlaten. Veel BN’ers steunden hem in de beslissing.

Voor de bus

Zowel Eva als RTL kwamen met excuses en namen afstand van Martijn. Sterker nog: Eva had er moeite mee om überhaupt nog iets aardigs te zeggen over Martijn. Als de cabaretier zichzelf al niet voor de bus had gegooid, dan hadden RTL en Eva dat hiermee wel voor hem gedaan.

Wilfred vindt dat Eva wel heel erg tekeer is gegaan tegen Martijn. “Ik vond wel dat ze heel hard afstand namen van Martijn Koning”, aldus zijn sidekick Niels. Wilfred daarop: “Te veel, absoluut te veel.”

Wassen in onschuld

Niels vindt het licht hypocriet van Eva. “Je kunt erover discussiëren en ik vond het ook niet grappig, maar ik vind Martijn Koning sowieso niet heel vaak grappig, maar ik dacht wel: Jinek gaat haar handen nu wel héél erg in onschuld wassen en neemt er hard afstand van.”

Wilfred: “Ja, ik vond het ook opmerkelijk. Je kiest duidelijk voor deze vorm en weet dat het een vorm is van cabaret die uit de hand kan lopen. Dan neem je zo dusdanig afstand…”

Hypocriet

Zelf is Thierry ook wel wat hypocriet, vindt Wilfred. “Het was te hard, hè, wat er gebeurde? Het was niet echt grappig, het was een tandje te hard. Maar hij zei dingen die Baudet normaal gesproken heel vaak zegt en dan kan het opeens wel allemaal.”

Hij vervolgt: “Je kan wel gewoon de Neurenbergprocessen gaan ontkennen, je kunt het over homeopathische verdunning hebben, je kunt het over boreaal hebben terwijl het toch echt betekent ‘witte overheersing’. Dan wordt het allemaal weggelachen door hem. Martijn hield hem een spiegel voor die echt te hard was, maar hij probeerde wel iets duidelijk te maken aan hem.”

Risico

Wilfred vindt dat Eva een matennaaier is. “Ik vind het wel apart dat er dan zo makkelijk afstand wordt genomen door RTL en Jinek. Je kiest hiervoor en dan neem je ook het risico hiermee. Het is een vorm die je kiest, hè, van cabaret?”

“Het is niet gewoon iemand die zijn politieke mening heeft, maar er is iemand die er allerlei opmerkingen over maakt. Of je het nou grappig vindt of niet…”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen