Kijkers woest op Rutger Castricum: ‘Hou je aan de regels!’

Rutger Castricum ontvangt kritische reacties van de kijkers van zijn tv-programma De Hofkar. Zij geven aan het gevaarlijk en onbegrijpelijk te vinden dat hij geen gordel draagt in zijn televisietaxi.

Rutger Castricum © PowNed

Al tien afleveringen lang wordt Rutger aangesproken op het feit dat hij zonder gordel in de tv-auto zit. “Niet l*llig bedoeld maar zowel Rutger als Thierry Baudet dragen geen gordel in De Hofkar”, klonk het gisteren bijvoorbeeld op Twitter.

Wél een gordel

Rutger stelt dat hij wel degelijk een gordel draagt, maar dan buiten het zicht van de camera. “Voor iedereen die zich zo bekommert over mijn veiligheid; dat is heel lief. De gordel draag ik wel degelijk, maar onder mijn arm vanwege het microfoontje op mijn borst”, reageert hij (zie onderstaande Twitter-post).

Daar nemen veel volgers alsnog geen genoegen mee. “Want zo helpt een gordel wel? Draag hem dan niet, effect is met deze manier dragen hetzelfde. Plus je verzekering gaat niets voor je doen wanneer het wel fout gaat. Misschien overwegen goede mic te kopen?” zegt Erik bijvoorbeeld.

Tuttig

Anderen vinden het juist tuttig dat uitgerekend Rutger zich zo loopt te verdedigen. “Je bent wel heel burgerlijk/braaf geworden zeg. Zelfs jezelf verantwoorden dat je wél je gordel omdoet”, zegt Ei.

Rutger daarop: “Scheelt een hoop berichtjes over iets waar het niet over hoeft te gaan. That’s all.”

Ei: “Dat wel, het zal wel aan m’n leeftijd liggen dat ik het een beetje tuttig vindt dat je je druk maakt over dat soort berichtjes. Maar ja, ik denk dat als ik jouw leeftijd ben ik ook op een bakfiets rondrijd en weet god met wat voor nutteloze dingen bezig ben… Het is je vergeven.”

Tweet

De bewuste Twitter-post:

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen