BN’ers worden dragqueens in grote zaterdagavondshow RTL 4

RTL 4 komt met een nieuwe zaterdagavondshow waarin acht BN’ers zich verkleden als dragqueen. De centrale vraag in dit programma is: wie gaat er schuil achter de make-up?

Dragqueens © RTL

Het programma lijkt voort te borduren op de spraakmakende persiflage van RuPaul’s Drag Race in De TV Kantine. Twee jaar geleden verbaasden Beau van Erven Dorens, Robert ten Brink en Herman den Blijker vriend en vijand door ‘drag’ te gaan in de persiflagecomedy van Carlo Boszhard.

BN’ers gaan drag

Nu komt RTL 4 met een hele show rond het thema BN’ers in drag: Make Up Your Mind. “In dit nieuwe amusementsprogramma gaan acht BN’ers waarvan je het niet verwacht de uitdaging aan om zich te laten transformeren tot de meest extravagante en prachtige dragqueens”, legt de zender uit.

“Ze worden compleet omgetoverd door de beste make-up artiesten en begeleid door een dragcoach, waardoor ze totaal onherkenbaar de catwalk betreden. De centrale vraag in dit programma is dan ook: Wie gaat er schuil achter de make-up? Aan twee teams de taak om de identiteit van de BN’ers te raden in…….Make Up Your Mind!”

Carlo-show?

Het zou zomaar kunnen dat het hier gaat om de eerste door Carlo Boszhard geproduceerde studioshow. Hij onthulde eerder deze maand dat zijn tv-bedrijf voor het eerst een studioprogramma gaat maken.

Carlo: “We zijn misselijk van de spanning en verheugd van blijdschap. Het idee kwam van Herald en we wisten gelijk dat we dit zelf als kijker ook hadden willen zien. Gelukkig heeft RTL 4 meteen ja gezegd en zijn we na De TV Kantine gelijk verder aan de slag gegaan.”

Robert ten Brink

All You Need Is Love-ster Robert ten Brink liet eerder ook weten dat hij zo’n soort programma wel ziet zitten. “Ik heb natuurlijk ooit zelf De Travestie Show gedaan en nu komt dat gevoel weer een beetje terug. Dat was een fantastische tijd.”

Hij vond het leuk om zelf drag te gaan in De TV Kantine. “Ik werd gebeld door Carlo en Herald of ik het leuk vond om in travestie te gaan. Ik hoefde niet lang na te denken. Ik zie er zo monsterlijk uit. Als je mij in een donkere steeg tegen zou komen in die vermomming, dan loop je hard weg.”

15 mei

De grote première van Make Up Your Mind is op zaterdag 15 mei om 21.30 uur te zien bij RTL 4.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen