RTL verbiedt Jachtseizoen-deelname Art Rooijakkers: ‘Is van Talpa’

Art Rooijakkers mag niet meedoen aan het online programma Het Jachtseizoen van Giel de Winter. Het kanaal van Giel valt tegenwoordig onder Talpa, terwijl Art een gezicht van concurrent RTL is.

Art Rooijakkers © RTL

De twee spreken uitgebreid met elkaar voor BNR Nieuwsradio en op een gegeven moment komt aan het licht dat Art is gevraagd voor Giels avontuurlijke BN’er-show op YouTube. “Ik wil graag meedoen met Jachtseizoen. Je hebt me eerder gevraagd en toen mocht het niet van RTL”, bekent Art.

Mag niet van RTL

Giel daarop: “Vond je dat jammer?”

Art: “Ja. Dat is dan omdat jullie van Talpa zijn en ik van RTL en dan mag dat niet.”

Zelf vindt Giel het triest. “Dat vind ik ouderwets denken. Als StukTV wordt overgenomen door Talpa en wij krijgen meteen het stempel van: ‘Ja, jullie zijn van Talpa, dus we gaan niet meer met jullie werken’, dan denk ik: kijk nou eens wat voor doelgroep we hebben en wat voor publiek we scoren, hoeveel kijkcijfers we hebben.”

Hokjesdenken

Zijn doelgroep is ook interessant voor RTL, aldus Giel. “Dat is toch ook interessant voor jouw mensen binnen jouw organisatie? Dan stel ik voor een berichtje aan Sven te sturen, van: geef me even lekker die leuke presentatoren van RTL. Ze mogen echt van harte bij mij meedoen.”

Het is ouderwets om te denken in termen van concurrentie, vindt Giel. “Laten we niet in hokjes denken.”

Videoland

De ‘oude’ mediabedrijven moeten volgens Giel niet vergeten dat we in een nieuwe werkelijkheid leven. “Ik blijf online. Ik moet wel eerlijk zijn dat de online wereld heel snel aan het veranderen is. Wij moeten ook mee. Netflix is natuurlijk een grote speler, Amazon ook. Je ziet dat online platformen heel groot aan het worden zijn.”

“YouTube heeft vorig jaar – en dat vertellen ze natuurlijk niet – een minder aantal kijkcijfers getrokken dan het jaar ervoor. Met andere woorden: er is gewoon heel veel concurrentie. Ik zou het wel heel erg interessant vinden om ook eens een keer een programma te maken voor een ander platform.”

Videoland bijvoorbeeld? Art: “Ja, daar ga je weer, hè?”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen