Beau van Erven Dorens: ‘Rapper ICE is niet goed bij zijn hoofd’

Beau van Erven Dorens vindt het walgelijk dat rapper ICE het twaalfjarige slachtoffertje van zijn Mocro Maffia-collega Bilal Wahib een ‘h*er’ heeft genoemd. “Hij is niet goed bij zijn hoofd.”

Beau van Erven Dorens en rapper ICE © RTL, NPO

ICE, een rapper uit de stal van Ali B, vindt het vies dat het twaalfjarige jongetje zijn geslachtsdeel liet zien aan zijn idool Bilal Wahib, die hem 17.000 euro beloofde. “Jullie kinderen, ik zeg ook tegen jullie: als iemand jou doekoe geeft om iets te laten zien, je bent een h*er!”, roept hij in een omstreden video.

Verwrongen wereldbeeld

Wilfred Genee confronteerde Beau vanochtend op Radio Veronica met deze uitspraken. “We kregen net ook weer een berichtje binnen over rapper ICE, die in de stal zit van Ali B. Die zegt dan over het jongetje dat het een h*er is, omdat hij zijn geslachtsdeel heeft laten zien.”

Het is ongelooflijk dat er mensen zijn die zo denken, vindt Wilfred. “Dat is dus de gedachtegang in die wereld waarin die jongens verkeren. Dat geeft dus een beetje aan hoe verwrongen het beeld klaarblijkelijk kan zijn bij bepaalde van die gasten.”

Beau woest op ICE

Beau denkt dat ICE niet helemaal honderd procent is. “Ja, maar kijk. Die jongen moet zich laten nakijken. Maar ‘die wereld waarin zij zich verkeren’ vind ik te groot gezegd. Je hebt een aantal van die acteurs die zich hebben uitgesproken tegen deze affaire. Iedereen zou dat moeten doen.”

“Nota bene de helft van de Mocro Maffia-cast heeft zijn handtekening gezet onder een online-shaming-petitie, dus die jongens weten echt wel wat er aan de hand is. Die vent die dit roept is niet helemaal goed bij zijn hoofd. Dat vind ik echt belachelijk.”

Kritiek op Beau

Zelf krijgt Beau ook felle kritiek, omdat hij Bilal vanavond een podium geeft in zijn talkshow. Daar is Beau het niet mee eens. “Het lijkt me heel verstandig en het lijkt me zelfs essentieel. Heel Nederland is bezig met dit onderwerp en het is op een heel vervelende manier misschien toch wel goed dat we zoveel aandacht geven aan online shaming. Het tweede is dat die jongen gewoon zijn verhaal moet vertellen.”

Wilfred: “Maar moet hij dat nu doen? Op dit moment?”

Beau: “Ik denk dat dat niet snel genoeg kan gaan. Ik ben echt geen wizard-spinjongen, maar als ik hem was zou ik zo snel mogelijk naar voren komen op alle mogelijke manieren. Ze zitten daar nu ook wel over te trainen en te praten en dat is natuurlijk ook gevaarlijk. Maar gewoon vertellen wat er eigenlijk gebeurt. Was je dronken en waarom ging het zo lang door?”

Martijn Koning

Sidekick Niels van Baarlen: “Misschien Martijn Koning nog een slotwoord laten doen. Is dat een optie?”

Beau: “Hahahaha. Nee, vandaag even niet.”

Tot slot: “Het is een groot maatschappelijk probleem en het zou met een omweg iets goeds kunnen opleveren.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen