Beau bevestigt Bilal-interview: ‘Het is ook wel somber voor hem’

Beau van Erven Dorens bevestigt dat hij vanavond de in opspraak geraakte acteur Bilal Wahib gaat interviewen in zijn talkshow op RTL 4. Hij denkt dat het een goede stap is van de Mocro Maffia-ster.

Beau van Erven Dorens © William Rutten

Bilal Wahib wordt verguisd omdat hij een 12-jarig jongetje ertoe heeft bewogen om zijn geslachtsdeel te tonen op internet. Hij vreest nu dat zijn carrière om zeep is geholpen en mikt volledig op damage control. Beau van Erven Dorens geeft hem een podium om zijn verhaal te doen, bevestigt hij op Radio 538.

Bilals verhaal

Als er niets verandert, zit Bilal vanavond inderdaad aan tafel bij Beau, zegt hij. “Er kan op zo’n dag natuurlijk alles veranderen, maar het is wel de bedoeling en het lijkt me ook ontzettend goed om te doen. Voor ons om te weten: wat zit hier nou achter? En voor hem om zijn verhaal te doen.”

Volgens Peter R. de Vries kan Bilal alleen zijn carrière redden door mea culpa te doen in een talkshow. Hij heeft dus voor Beau gekozen. “Ik weet niet wat voor verhaal het is, maar iedereen wil het natuurlijk graag horen. Het is een van de grootste talenten op dit moment. Wat bezielt hem?”

Kwade Beau

Beau is er best kwaad over, zegt hij op de radio. “We hebben er gisteren uitvoerig over gepraat met ervaringsdeskundigen en mensen die dit onderzoeken. Ik kreeg het op een gegeven moment wel even te kwaad. Niet zozeer tranen in mijn ogen, maar meer dat ik ontplofte, want ik heb een jongen van 15.”

Hij kent de jongerencultuur dus van dichtbij. “Die zitten allemaal de hele dag op hun beeldscherm te koekeloeren en ze hebben ontzettend veel van die helden. Deze jongen is 12 en heeft gewoon gedacht: ik ga me als fan in deze livestream storten en kijken naar mijn helden. Die helden zitten hem minutenlang door te zagen en te pesten.”

Cancelcultuur

Wat vindt Beau ervan dat omroepen als NPO en RTL hun handen van Bilal af trekken? “Wat zou jij doen?”, aldus Beau.

Gastheer Frank Dane: “Ik zou ook niet met hem willen werken. Als hier iemand in het team zou zitten die dit doet, zou ik denken: laat maar.”

Beau: “Ja, dat heb ik ook. Het is gewoon stijlloos. Dat pesten is sowieso al schofterig gedrag en dan ook nog zo vergaand, terwijl je weet dat hij minderjarig is. Dat verhaal moet hij gaan vertellen.”

Zonde

Toch leeft Beau ook wel mee met Bilal. “Het is somber – hoe je het ook wendt of keert – dat zo’n talent in de bloei van zijn carrière geknakt wordt.”

Frank: “Ik zou hem ook wel over het slachtoffer willen horen. Het gaat nu wel veel over hemzelf.”

Beau: “Ja, dat is wat mij ook stoorde in dat persbericht van de advocate, die waarschijnlijk ook meekomt.”

Kritiek

Er is van alle kanten felle kritiek op de beslissing van Beau om Bilal een podium te geven, onder meer van Op1-presentatrice Talitha Muusse. Zij zegt: “Vroeger moest je op de blaren zitten als een grote fout had gemaakt. Nu word je aangepraat dat ‘jouw kant van het verhaal’ er ook toe doet en krijg je een talkshowpodium als cadeautje.”

Ook opiniemaker Jan Roos is boos: “De mainstream media die alles doen om die Bilal Wahib te rehabiliteren zijn zo lachwekkend. Stel je eens voor dat ik naar de geslachtsdelen van een 12-jarige had gevraagd. Ik was, terecht, vernietigd.”

Talitha hoopt dat Beau er alsnog van afziet: “Ik snap het vanuit kijkcijferlogica, maar trust me: dat is geen gezond verstand.”

Bilal bij Beau is vanavond om 22.00 uur te zien op RTL 4.

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen