Angela de Jong: ‘Laat Gordon zelf het goede voorbeeld geven’

Angela de Jong vindt het een goede zaak dat Gordon ten strijde trekt tegen haat op internet, maar vindt wel dat hij eerst zelf het goede voorbeeld moet geven. Dat zegt ze in de AD Mediapodcast.

Angela de Jong en Gordon © Jinek

Gordon is het boegbeeld geworden van de strijd tegen haat op internet. De SBS 6-ster wil het liefst dat mensen straks alleen nog online een reactie kunnen achterlaten als ze zijn ingelogd met hun DigiD. Binnenkort gaat hij koffiedrinken met D66-leider Sigrid Kaag om hierover te praten.

Angela boos op l*lletjes

Angela de Jong heeft er gemengde gevoelens over. “Het is een actueel onderwerp, dus ik wens hem veel succes. Die anonieme haat op internet is af en toe wel dat je denkt: jongens, jongens, jongens. Ik hink een beetje op twee gedachten: het is goed dat hij het aankaart en aan de andere kant denk ik: negeer het, maak het niet groter dan het is.”

Dat Gordon zich zo opwindt over anonieme reacties, begrijpt Angela niet. “We weten allemaal wie het zijn. Het zijn een stel l*lletjes die zelf geen leven hebben en die even hun agressie kwijt moeten.”

Goede voorbeeld

Podcastgastheer Manuel Venderbos: “Maar is Gordon dan degene die deze petitie moet overhandigen?”

Angela: “Laat hem zelf dan ook het goede voorbeeld geven.”

Manuel: “Ja, dat bedoelde ik er eigenlijk mee.”

Angela wijst erop dat Gordon haar onlangs helemaal de grond in heeft geschreven. “Als iemand zegt dat hij vals zingt, dan krijg je een tirade over je heen waar de honden geen brood van lusten.”

‘Het went echt’

Zelf lacht Angela om zo’n haatpost van Gordon. “Weet je, ik kan het hebben hoor en wat mij betreft doet hij het morgen weer. Het maakt me werkelijk niet uit.”

Al met al adviseert ze Gordon om zich niet zo druk te maken. “Al die anonieme haters: als je er lang genoeg mee te maken krijgt, went het echt. En leer je kinderen dat ze het niet moeten doen, voed ze op tot volwassenen die staan voor wat ze zeggen en weten waar hun grenzen liggen.”

Eerder noemde Angela het ‘hilarisch‘ dat Gordon klaagde over smaad en laster.

AD Mediapodcast

De AD Mediapodcast kunt u onderstaand beluisteren.

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen