Amanda Balk wil graag een talkshow presenteren: de nieuwe Jinek?

Amanda Balk staat in Veronica Magazine op als de nieuwe Eva Jinek. Dertien jaar nadat ze ontsnapte uit De Gouden Kooi acht ze de tijd rijp voor een eigen praatprogramma op televisie.

Amanda Balk © Instagram

Op dit moment scoort Eva Jinek nog als een malle, maar met haar 42 jaar heeft ze ook niet het eeuwige tv-leven. In Hilversum heerst immers de wet van De Mol: boven de 50 jaar of 50 kilo verkeren tv-vrouwen zich in de gevarenzone. De kweekvijver in talkshowland moet dus goed gevuld blijven en gelukkig springt ook Amanda Balk er nu in.

Nieuwe Eva Jinek

Amanda denkt dat ze het goed doet in reality- of opiniërende programma’s. “Reality past goed bij mij: ik ben niet bang om mezelf te zijn en heb een uitgesproken mening. Ik zou graag ooit een praatprogramma presenteren, of een programma waarin ik vrouwen help met bijvoorbeeld het moederschap.”

Of ze nou de nieuwe Eva Jinek wordt of toch blijft hangen in het realitygenre: een toekomst bij de televisie ziet Amanda sowieso voor zich. “De liefde voor televisie zit nog steeds in me, net als de liefde voor modellenwerk. Ik ben ermee opgegroeid, het is wat ik ken.”

Geen figurant voor BN’er-tv

Toch grijpt Amanda niet álle tv-uitnodigingen die ze krijgt. “Ik zeg alleen ja tegen programma’s die bij me passen en die ik leuk vind om te doen. Iets als Sterren Springen is niks voor mij, daaraan doen mensen alleen mee om op tv te komen.”

Een programma moet wel wat inhoud hebben voor Amanda. Ze wil het gevoel hebben dat ze ergens mee naar een doel toewerkt. “Boxing Stars paste wel bij me.”

Spijt van Gouden Kooi?

Tot slot: schaamt ze zich na al die jaren niet dood voor haar deelname aan De Gouden Kooi? Als ze niet aan de pastinaak van Huub of de courgette van Brian zat, liep ze wel door de villa heen te krijsen.

Van spijt is geen sprake. “Ik kan me niet voorstellen hoe mijn leven eruit zou hebben gezien zonder De Gouden Kooi. Het heeft me heel veel opgeleverd. Ik kreeg leuke aanvragen voor modellenwerk, en door mijn bekendheid kreeg ik ook makkelijker een eigen bikini- en wimperlijn van de grond.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen