Jan de Hoop vindt John de Mol onbeschoft

Jan de Hoop sluit zich aan in de lange rij van mensen die zich boos maken over de houdbaarheidsdatum-uitspraken van John de Mol in DWDD. Hij vindt het onbeschoft van de mediamiljardair. Dat laat hij weten aan het AD. Op de vraag wanneer hij het laatst boos was, zegt De Hoop: “Toen ik hoorde dat mijn collega Gallyon van Vessem aan de kant werd geschoven als presentatrice van Hart van Nederland op SBS 6. Afgeserveerd, omdat ze over haar houdbaarheidsdatum zou zijn.

Het is een regelrechte schande, zegt De Hoop, die als man iets minder te maken heeft met de Hilversumse houdbaarheidsdatum.

De Hoop: “En haar baas John de Mol die dit min of meer hardop roept in De Wereld Draait Door. Zo onbeschoft en onterecht! Kijk, ik ben bijna 65. Maar zij is 50, in de kracht van haar leven en bovendien fantastisch in haar werk.

Zelf hoopt De Hoop al tijden op een gouden handdruk, maar hij zit zo ongeveer vastgeketend aan de desk van het RTL Ontbijtnieuws. Op oude tv-vrouwen zitten we niet te wachten, maar met De Hoop is het eindeloos dwepen, merkte journaliste Nikki Sterkenburg onlangs op.

De nieuwslezer hoopt spoedig een stapje terug te doen. “Het schema is wel moordend en ik word wat ouder, daarom doe ik het nog twee jaar en vanaf 2020 nog maar drie keer per week. Het vroege opstaan, dat blijft verschrikkelijk.”

Lees ook: Gallyon van Vessem: ‘John moet oppassen wat hij zegt’ (maandag)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen