Jan de Hoop vindt John de Mol onbeschoft

Geplaatst op wo 30 okt 2019 om 11:00

Jan de Hoop sluit zich aan in de lange rij van mensen die zich boos maken over de houdbaarheidsdatum-uitspraken van John de Mol in DWDD. Hij vindt het onbeschoft van de mediamiljardair. Dat laat hij weten aan het AD. Op de vraag wanneer hij het laatst boos was, zegt De Hoop: “Toen ik hoorde dat mijn collega Gallyon van Vessem aan de kant werd geschoven als presentatrice van Hart van Nederland op SBS 6. Afgeserveerd, omdat ze over haar houdbaarheidsdatum zou zijn.

Het is een regelrechte schande, zegt De Hoop, die als man iets minder te maken heeft met de Hilversumse houdbaarheidsdatum.

De Hoop: “En haar baas John de Mol die dit min of meer hardop roept in De Wereld Draait Door. Zo onbeschoft en onterecht! Kijk, ik ben bijna 65. Maar zij is 50, in de kracht van haar leven en bovendien fantastisch in haar werk.

Zelf hoopt De Hoop al tijden op een gouden handdruk, maar hij zit zo ongeveer vastgeketend aan de desk van het RTL Ontbijtnieuws. Op oude tv-vrouwen zitten we niet te wachten, maar met De Hoop is het eindeloos dwepen, merkte journaliste Nikki Sterkenburg onlangs op.

De nieuwslezer hoopt spoedig een stapje terug te doen. “Het schema is wel moordend en ik word wat ouder, daarom doe ik het nog twee jaar en vanaf 2020 nog maar drie keer per week. Het vroege opstaan, dat blijft verschrikkelijk.”

Lees ook: Gallyon van Vessem: ‘John moet oppassen wat hij zegt’ (maandag)

Foto: RTL
31 Reacties op “Jan de Hoop vindt John de Mol onbeschoft”


 1. Martien Meiling

  Wat was je kinderachtig tenenkrommend gisteren bij Pauw.

  Je houdbaarheidsdatum is al 4x verstrekken.

  Zag ook nog beelden van je samen met margreet spijker. Moest weg vanwege haar leeftijd.

  Oja dat was RTL en dan mag het.

 2. Kees

  Als je bij de televisie (visie) gaat werken weet je van tevoren dat je een houdbaarheidsdatum hebt; mits je meneer Meiland heet die wel veel kijkers aantrekt. The show must go on.

 3. Peanut

  Jan, hoe gaat het met je ex-collega Margreet Spijker?

 4. Herman Hoogsteder

  Man jij bent al 10jaar overvde datum en altijd al een oud wijf geweest.Verdwijn a.u.b.

 5. Nachash

  Aldus een zure RTL er van het eerste uur. …

 6. q8

  ik moet eerlijk zijn jan,
  jij komt bij mij niet professioneel over,
  je komt bij mij over als voorleesmoeder ,
  (net als aart staartje)
  en ja, t oog wil ook wat, t moet wel mensen trekken,

 7. Paul

  De natuurlijke habitat van mollen is ondergronds….

 8. Van dikhout

  Het medium tv is ook al enige tijd over de houdbaarheidsdatum heen

 9. Geert

  Hoe moet het dan met ouderen met een echte baan als deze overbetaalde nieuwslezer het al bijna niet volhoudt?

  Als we eens zouden stoppen met al die linkse hobbies zoals migranten knuffelen en gratis bed/bad/brood/Miele/ziektekostenverzekering uitdelen, dan kon elke Nederlander stoppen met werken bij 50 jaar.

 10. Curryworst

  Hoor De Hoop eens huilen met de wolven in het bos.
  Al die selectieve gratuite verontwaardiging. Ze doen allemaal hun zegje in de vele talkshows en gaan weer over tot de orde van de dag.
  Maar Janneman de Hoop heeft toch zijn oude hartje kunnen luchten.

 11. man pan

  Hypocriete meeloper, RTL heeft ook een handje in om mensen zonder goede reden eruit te gooien… en waar was meneer de Hoop met zijn vingertje toen.

 12. Moud

  Gallyon van Vessem is 4 jaar jonger dan Linda de Mol.

  Als het om de leeftijd gaat (dus dat iemand te oud is), dan moet JdM consequent zijn en z’n zus ook op een zijspoor zetten. Maar dat zal heus niet gebeuren.

 13. Joop55

  Er klopt natuurlijk wel degelijk het e.e.a. aan deze stelling, ware het niet dat JdH evenwel zo gevoelig zou zijn als bij hem een schammele 500k p.j. voor z’n snufferd wordt gehouden. Het is weer een 50/50 pov. 10 gram zout vandaag.

 14. Wout

  Jan heeft gelijk. Stelletje zielige t o k k i e s!

 15. Jasper

  Moud het ging niet om haar leeftijd, maar om het werk dat ze deed. Het voorlezen van nieuws dat kan een goedkopere kracht ook doen. Je moet ook kijken naar de werkzaamheden die men doet en wat men daar voor krijgt. Dat was zo scheef, dat de mol gewoon moest in grijpen, maar dat heeft hij ook bij die vriend van niek en simon gedaan en vergeet rob geus niet, maar daar hoor je niemand over.

 16. Moud

  @Jasper, als het werk ook door een goedkopere kracht gedaan kan worden is dat meestal een jongere, dus goedkoper. Dus gaat het niet alleen om de leeftijd maar ook om geld. Oudere is per definitie duurder dan een jongere, ongeacht werkinhoud c.q. niveau.

  Zoals jij het meent uit te leggen, is het nog erger. Iemand afrekenen op (inhoud/niveau) van het werk wat hij/zij doet in combinatie met salaris dat men krijgt. Daar zijn cao’s voor met functieomschrijvingen en de daarbij behorende salariëring. Weet JdM ook.

 17. anoniem

  jan de hoop

  ruik je eigen stank eerst

  en dan van John de Mol

  laat je vader ook een eigen tv bedrijf voor je beginnen

  of heeft hij geen kaas van zaken doen gegeten

  rot op

  nu doet het je pijn

  en van andere voor te lezen

  vond je leuk

  Jan begin een bedrijf voor je kinderen

  zo dat ik morgen niet hoef te zeggen je bent een niets nut

  maandloner

 18. Nachash

  13:17 ha ha ha ha , ik kom niet meer bij !..

 19. Slager

  Je kan altijd nog slager worden.

  Jammer dat je van belastinggeld een diploma haal en er dan geen gebruikt van maakt

  Schofterig

 20. Winterklaar

  Hij denkt de dans te ontspringen met zijn geschilderde haartjes.

 21. Roos

  John de Mol houdt meer van opgespoten vrouwen zoals zijn zus Linda.
  Zelf heeft hij ook het een en ander aan zijn gezicht en haar laten doen.

 22. Kees

  Het is net zo als een model tot haar 40-ste laten doorwerken terwijl je weet dat niemand meer naar haar kijkt en je dus niks meer verkoopt.

 23. Sjaak

  Jan zeurt. Gallyon is over haar houdbaarheidsdatum heen omdat ze niet genoeg inhoud heeft.

 24. A.M.

  Lees net dat Selma van Dijk ook ontslagen is en we haar nier meer zien. Zonder dat ze het zelf wist was op 14 oktober haar laatste uitzending! Echt heel laf van SBS om haar geen afscheid te gunnen, zoals bij Gallyon! Gewoon afgedankt als een stuk vuil!

 25. Gerard

  Ben benieuwd wanneer John z’n zuster aan de kant zet, die is toch ook al heel wat jaartjes over de houdbaarheidsdatum heen!

 26. gtstfites

  John de Mol is 64 zijn houdbaarheidsdatum is ook verstreken.

 27. Annoniemus

  @gtstfites met dit verschil , dat John alles bepaalt en jij helemaal niks noppes nada !

 28. Ome Cor

  Ach, wie neemt John de Mol nou serieus. Ik heb ‘m nou een paar keer gezien in praatprogramma’s en het valt me telkens op dat hij zo inhoudsloos is. Het is een lichtgewicht; het feit dat ie wat meer centjes heeft dan de doorsnee Nederlander en baasje is, doet daar niets aan af.
  Dat lichtgewichtige/inhoudsloze zie je terug in de programma’s: voer voor de hersenlozen onder ons.

 29. FlyingLotus

  Een ouwe relnicht blijft een ouwe relnicht.

  Jan, wanneer krijg je talent?

 30. Cafeine

  @Anoniem 13.17 Wanneer stop je eens met die vreemde verhalen van je. Krik je Nederlands eens op en regel je alinea-afstand eens. Hoogst irritant. Zoals je zelf hebt geschreven : ” geen kaas van zaken doen gegeten”. Heb jij ook niet, daar waar het om jouw Nederlands gaat. Laat Jan verder met rust.

 31. aammehoela

  Het feit dat Selma van Dijk niet fatsoenlijk afscheid kan nemen van dit programma zegt genoeg over de fatsoensnormen van John de Mol Vrouwen mogen tot hun 50e op de buis, althans als ze er leuk uitzien. En natuurlijk zoveel mogelijk reclames er tussen zetten, want geld verdienen gaat boven alles. Neen, de houdbaarheidsdatum van John de Mol is allang voorbij.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.