Sylvana Simons boos op media: ‘Ze willen dat ik Denk bash’

Sylvana Simons ergert zich dood aan de sensatiezucht van de media. De politieke diva heeft het gevoel dat men wel héél graag wil dat ze haar oud-collega’s van Denk basht. Dat meldt ze op Twitter.

Sylvana Simons © Jinek

Sylvana sloot zich in mei 2016 aan bij de politieke partij Denk van onder meer Farid Azarkan en Tunahan Kuzu. Ruim een halfjaar later vertrok ze alweer, omdat ze zich niet geborgen voelde bij de partij. “Mij werd duidelijk dat Denk vooral bezig was met het vieren van de media-aandacht, en niet met mijn welzijn”, liet ze weten.

Heftig conflict

Na haar vertrek bij Denk ontstond er een heftig conflict tussen beide partijen: Sylvana wilde een schadevergoeding en Denk dreigde met rechtelijke stappen. Pas in juli 2017 begroeven ze de strijdbijl. Ze spraken ook af om er verder over te zwijgen in de media. “Denk en Simons willen deze periode graag afsluiten en zich verder richten op de toekomst.”

Daar houdt Sylvana zich vier jaar later graag nog steeds aan. Ze hoopt deze maand een plekje te bemachtigen in de Tweede Kamer met haar politieke partij BIJ1 en is daarom op een mediatour. De vroegere tv-ster merkt dat ze in vrijwel elk interview gevraagd wordt naar Denk met de bedoeling om een relletje te creëren.

Denk-haat

Sylvana geeft daar geen gehoor aan. “De haat naar Denk onder het vaderlandse journaille is echt groot. In zowat elk interview denkt men mij in te kunnen zetten om hen te bashen. Here to tell you: ik ben niet uw pion. Bepaal zelf waar, wanneer en hoe ik kritiek heb op hen.”

De relatie met Denk is eigenlijk hartstikke prima, zegt Sylvana. “Vooralsnog: prima samenwerking in de raad, geen persoonlijke vetes, gewoon twee exen die snappen dat ze ooit verliefd werden maar ook dat ze uit elkaar beter zijn.”

Talkshow

Het is de tweede keer in korte tijd dat Sylvana felle kritiek uit op de media. Enige tijd geleden liet ze nog haar ergernis blijken over het gebrek aan media-aandacht voor haar partij BIJ1.

De noodkreet van Sylvana werd vorige week opgevangen door de redactie van Eva Jinek, want ze mocht aan tafel campagne komen voeren. Een opsteker voor de BIJ1-politica.

Tweet

De boze tweet van Sylvana over de media en Denk:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen