Özcan Akyol is het zat, gaat los over tv-obsessie voor Amsterdam

Özcan Akyol vraagt zich af of het nog wel realistisch is dat vrijwel alle praatprogramma’s en productiehuizen zetelen in Amsterdam. Dat zegt de in Deventer woonachtige tv-ster in Het Parool.

Özcan Akyol © NTR, Dennis Bresser

De presentator van Sterren op het Doek en De Geknipte Gast heeft Amsterdam ooit een k*tstad genoemd. Daar staat hij nog steeds achter. “Wat mij vooral stoort, zijn de import-Amsterdammers. Mensen die uit Veghel of Assen komen en dan de millennialhipster gaan uithangen. Het conformisme”, zegt hij in de krant.

Amsterdamse hel

Zelf heeft Özcan dertien maanden in Amsterdam gewoond en dat vond hij ‘de hel’. Hij is daarom teruggekeerd naar zijn geboorteplaats Deventer, ondanks dat die stad ruim een uur rijden vanaf de hoofdstad ligt. Geen ramp, zij het niet dat hij daar ‘zes keer per week’ naartoe moet rijden. “Alle productiehuizen, agentschappen, talkshows zijn daar.”

De NPO-ster vindt het heel merkwaardig dat vrijwel álles zich in Amsterdam afspeelt, alsof de rest van Nederland er niet toe doet. “Ooit is bedacht dat alles in Amsterdam moest plaatsvinden. Dat is zonde voor de rest van het land en je kunt je afvragen hoe realistisch dat nog is.”

Tv in Deventer

Deze week is Özcan op de buis met het programma Eus’ Boekenclub, elke werkdag om 19.20 uur op NPO 2. In een nachtclubachtige setting staat hierin dagelijks het nieuwste boek van een bekende Nederlandse schrijver centraal. “De Boekenclub is in Deventer opgenomen, dat ging prima”, vertelt hij.

Tot slot gaat hij in de Amsterdamse krant ook nog tekeer tegen de interviewster. “Waarom zou je 2000 euro betalen voor een huis van 50 vierkante meter? Mijn bádkamer is 50 vierkante meter. Als ik jou nou zie zitten, via Zoom, in je slaapkamer, denk ik: wat doe je jezelf aan?”

Criminele verleden

Het grote interview met Özcan Akyol, waarin hij ook praat over zijn criminele verleden, zijn voorliefde voor billendoekjes, zijn chronische slaaptekort en zijn haartransplantatie, kunt u lezen bij Het Parool of via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen