Angela de Jong getroffen door helse pijnen: ‘Even geen shit in het AD’

Her en der haalt men opgelucht adem: Angela de Jong, de verzetsheldin van de Nederlandse mediawereld, kan vanwege een acute gezondheidscrisis voorlopig geen columns schrijven voor het AD.

Angela de Jong © NPO

Angela de Jong, de kwelgeest van het kamp John de Mol, Gordon en Wendy van Dijk, heeft de afgelopen vijf dagen in het ziekenhuis gelegen met een ontstoken alvleesklier. Het leed werd veroorzaakt door een galsteen die de galwegen verstopte. Het goede nieuws: de galsteen is doorgeschoten. Het slechte nieuws: de galblaas met galstenen moet eruit.

Helse pijnen

Het lijkt erop dat Wendy dit keer wel héél erg uitgeschoten is met haar voodoopoppetje, want dit gun je natuurlijk niemand. Angela heeft de afgelopen dagen echt verschrikkelijk veel pijn gehad. “De pijn was de hel, ik baar liever een kind”, laat ze enigszins getraumatiseerd weten in haar eigen krant.

Angela voelde zich in het ziekenhuis behoorlijk ingesneeuwd. “Het moeilijkste was dat er door corona maar één persoon op bezoek mocht komen en dat ik m’n kinderen niet kon zien. Maar we hebben veel gefacetimed en inmiddels ben ik thuis en hebben we bijgeknuffeld.”

Angela onder het mes

De pijn is nu onder controle, maar wel moet Angela onder het mes. Ze heeft binnen twee weken een eerste afspraak met een chirurg. “Door corona is het nog onzeker wanneer de galblaas vol galstenen kan worden verwijderd. Ik hoop natuurlijk zo snel mogelijk.”

Al met al heeft Angela geen flauw idee wanneer ze haar, ehh, gal weer kan spuwen. Ze richt zich nu op haar operatie en haar herstel. “Als John de Mol belangstelling heeft voor deze zak met knikkers mag hij bellen”, grapt ze.

‘Even geen shit van A. de J.’

Zoals gezegd: in bepaalde hoeken in Hilversum kan men nu even op adem komen. “Even geen shit van A. de J.”, kopt RTL Boulevard bijvoorbeeld op zijn website. De rest van de showbizzwereld is verdacht stil, zelfs de ‘derde persoon’ van Wendy is niet aan het twitteren geslagen.

Hoe dan ook: Mediacourant wenst Angela de Jong van harte beterschap en een spoedig herstel. Een televisiewereld zonder Angela is maar een kale bedoening.

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen