Week na woede-uitbarsting bij Jinek: Daniël Verlaan is afgekoeld

RTL-sterjournalist Daniël Verlaan kon zijn woede over Hugo de Jonge vorige week niet inhouden bij Jinek. “Dan moet je je bek houden!”, riep hij aan tafel. Gisteren zat Daniël er weer en was hij afgekoeld.

Daniël Verlaan © Jinek

Het privacylek waarmee de GGD in het nieuws is, is een primeur van Daniël Verlaan. Zorgminister Hugo de Jonge legde er vorige week verantwoording over af in de Tweede Kamer, maar vertelde daar veel feitelijke onjuistheden. Het maakte Daniël zó woedend dat hij bij Jinek zijn zelfbeheersing verloor.

‘Bek houden!’

Daniël schoot volledig uit zijn slof. “Als je het niet weet, dan moet je je bek houden. Nou, sorry. Moet je je mond houden, laat ik het daarop houden. Ik ben gewoon een normale jongen”, gaf hij aan.

Een paar dagen later werd de woede-aanval van Daniël veroordeeld in Media Inside. “Jezus man. Ik denk dan van: beheers je een beetje. Factchecken oké, maar er zaten drie hoofdredacteuren bij en die zaten ook zo van: wow, deze journalist, ik weet het niet. Ik vind dat zo iemand zich helemaal verliest”, zei Marcel van Roosmalen.

Afgekoeld

Gisteren zat Daniël weer bij Jinek om over Hugo de Jonge te praten en ditmaal was hij heel rustig. “Daniël, de datadiefstal is jouw primeur geweest. Jij keek vandaag denk ik met buitengewone interesse en kennis van zaken. Wat hoorde jij?”, vroeg Eva Jinek hem.

Daniël: “Nou, een compleet andere minister dan vorige week. Ik was vorige week een beetje boos, hè, op minister De Jonge.”

Eva glimlachend: “To put it mildly.”

Daniël: “Zoals ik al zei toen: ik kan slecht tegen mensen die de waarheid verdraaien en dan helemaal de minister. Ik zag dat hij de Kamer verkeerd informeerde en ik dacht: ik ga hem eens even goed in de gaten houden vandaag.”

Verrast

Hugo is helemaal tot inkeer gekomen, aldus Daniël. “Hij bagatelliseerde het probleem eerst heel erg, zei ook meerdere feitelijke onjuistheden in het debat. Ik weet niet zo goed wat er is gebeurd en daar heb ik verder ook niet zo’n zicht op – ik ben meer een jongen van de techniek – maar ik heb hem deze keer op geen feitelijke onjuistheid kunnen betrappen.”

“Dat komt eigenlijk vooral omdat hij alle fouten die zijn gemaakt gewoon heeft toegegeven. Ik was er eigenlijk een beetje door verrast.”

Fragment

Daniël Verlaan bij Jinek:

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen