Marcel van Roosmalen vond Daniël Verlaan onbeschoft bij Eva Jinek

Marcel van Roosmalen vindt het niet chic dat Daniël Verlaan zo uit zijn slof is geschoten in de talkshow van Eva Jinek. Het is onbehoorlijk dat Daniël riep dat Hugo de Jonge ‘zijn bek moet houden’, zegt hij.

Daniël Verlaan en Marcel van Roosmalen © RTL, NPO

RTL Nieuws-journalist Daniël Verlaan heeft zich flink vastgebeten in het dossier over het datalek bij de GGD. Hugo de Jonge is als zorgminister ter verantwoording geroepen, maar verkondigde tijdens het vragenuurtje aantoonbare leugens. Bij Eva Jinek schoot Daniël donderdag uit zijn slof: “Als je het niet weet, dan moet je je bek houden.”

‘Doe eens rustig!’

Marcel van Roosmalen vindt dat Daniël Verlaan moet leren om zich te beheersen, zei hij gisteren in Media Inside. “Ik zie hier iemand waarvan ik denk: Jezus man. Ik denk dan van: beheers je een beetje. Factchecken oké, maar er zaten drie hoofdredacteuren bij en die zaten ook zo van: wow, deze journalist, ik weet het niet. Ik vind dat zo iemand zich helemaal verliest.”

Het is zonde, want het leidt af van de inhoud, aldus opiniemaker en columnist Marcel. “Ik ben helemaal afgeleid van het onderwerp en denk meer van: man, doe een beetje rustig aan. Doe je journalistieke werk, check je facts, maar ga daarna ook joggen of neem een beetje afstand.”

Woedend

Media Inside-gast Tim Hofman heeft wel wat meer begrip voor Daniël. “Ja, als je het zo zegt, maar ik snap hem wel.”

Marcel: “Wat snap je er dan aan?”

Tim: “Dat hij woedend ervan wordt. Er staat een minister te liegen over zijn dossier.”

Marcel: “Nou, ministers liegen ook nooit. Die liegen de hele dag, Tim. Dat is gewoon niet nieuw, snap je? Je moet als doorgewinterde journalist opgewassen zijn tegen die waarheid.”

Tim: “Ja, of misschien moet je als minister dan maar je bek houden als je het niet weet.”

Marcel: “Ja, punt. Duidelijk.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen