Emma Wortelboer wordt de Jaïr Ferwerda van De Vooravond

Emma Wortelboer krijgt een vaste rol als politiek verslaggever in de dagelijkse NPO 1-talkshow De Vooravond. Ze gaat een beetje doen wat Jaïr Ferwerda doet voor Beau en Jinek.

Emma Wortelboer © NPO

Voor de website van De Vooravond maakte Emma Wortelboer de afgelopen maanden al de rubriek Emma’s Kamervragen en dat is de redactie van het programma goed bevallen. Zo leverde ze onder meer een ietwat ongemakkelijk item met Thierry Baudet af. Nu maakt Emma de overstap naar de tv-uitzendingen, die op 15 februari weer van start gaan.

Emma’s Kamervragen

De Vooravond-ster Renze Klamer wijst erop dat Emma de afgelopen maanden heeft warmgedraaid op internet. “De redactie heeft heel hard gewerkt aan ons online-platform, waarop nieuwe rubrieken zijn gelanceerd zoals Emma’s Kamervragen. Emma Wortelboer en Haagse politici bleek een goede combinatie, dus dat gaan we zeker terugzien in ons komende seizoen.”

Renze heeft er veel zin in. “We kijken ontzettend uit naar het nieuwe seizoen van De Vooravond. We hebben het echt gemist, met alles wat er in de actualiteit speelt. Al hebben we niet stil gezeten! Fidan en ik maakten samen een podcast, waarin we de tijd namen voor langere gesprekken met een aantal van onze vaste gasten.”

Fidan staat te popelen

Ook zijn co-host Fidan Ekiz staat te popelen om weer te beginnen. “Deze tijd vraagt van iedereen enorme aanpassingen en zet veel op scherp. Daarnaast komen er voor Nederland belangrijke verkiezingen aan. Ik heb veel zin en behoefte om daarover in gesprek te gaan.”

“Ik kijk ook uit naar alle mooie dingen die ons straks weer te wachten staan, dat we ons met elkaar alvast kunnen verheugen op muziek, film en literatuur. Zo krijgen we elke maand de familie Chabot (vader Bart en zoons Splinter, Maurits en Sebastiaan) op bezoek, om ons enthousiast te maken over boeken uit hun eigen boekenkast.”

15 februari

De Vooravond is vanaf 15 februari elke werkdag rond 19.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1. De talkshow M keert dan weer terug in de lente.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen