Daniël Verlaan ontploft in Jinek: ‘Hugo de Jonge moet bek houden!’

RTL-techjournalist Daniël Verlaan is gisteren ontploft in de talkshow van Eva Jinek. Hij kon zijn woede over zorgminister Hugo de Jonge niet inhouden. “Dan moet je je bek houden!”, riep hij.

Daniël Verlaan en Eva Jinek © RTL

Daniël Verlaan onthulde maandag dat de gegevens van miljoenen Nederlanders in handen van criminelen zijn beland door een privacylek bij de GGD. Hugo de Jonge gaf dinsdagmiddag tijdens het vragenuurtje tekst en uitleg over het gigantische datalek, maar veel van zijn uitspraken bleken aantoonbaar onjuist te zijn.

Verdomme

Het leidt tot enorme woede bij Daniël. “In een halfuur tijd licht hij de Kamer gewoon meerdere keren helemaal foutief in en schetst hij een compleet ander beeld dan de werkelijkheid en zet hij meerdere feitelijke onjuistheden te vertellen. Ik weet niet hoe het met anderen zit, maar ik kan daar heel slecht tegen in ieder geval”, brieste hij gisteren bij Jinek.

Daniël was écht pislink. “Dit is verdomme waarom ik dit werk doe. Ik kan er gewoon heel slecht tegen. Ik heb niets tegen een minister of weet ik veel wat allemaal ofzo, maar ik vind gewoon dat je het volk en ook de Kamer gewoon goed moet inlichten. Dan zie ik iemand die voor een groot deel onzin loopt te verkondigen en daar kan ik gewoon slecht tegen.”

‘Bek houden!’

Eva Jinek vervolgens: “Kan het zijn dat hij het niet weet? Ik weet niet wat erger is hoor: als je het niet weet of als je moedwillig iets anders vertelt.”

Vervolgens schoot Daniël uit zijn slof. “Als je het niet weet, dan moet je je bek houden. Nou, sorry. Moet je je mond houden, laat ik het daarop houden. Ik ben gewoon een normale jongen.”

Eva: “Je bent iets te gepassioneerd over je onderwerp, ik begrijp het.”

Daniël herpakte zich: “Nou ja, ik vind gewoon: als je het niet weet, moet je je mond houden. Dat is een heel normale gang van zaken. Als je het wél weet, moet je de feitelijke juistheden zeggen en dat doet hij dus niet.”

Fragment

Het fragment van de woeste Daniël Verlaan:

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen