Sterren Dansen op het IJs terug na enorme schaatspret in Nederland?

Nederland heeft afgelopen weekend massaal de ijzers ondergebonden om zich tijdens de lockdown uit te leven op het ijs. Is dit een mooie aanleiding om Sterren Dansen op het IJs weer terug te brengen op tv?

Dancing on Ice © William Rutten, SBS

Niet alleen gewone Nederlanders, maar ook bekende Nederlanders hebben de afgelopen dagen genoten van het schaatsen op natuurijs. De social media stonden bol van de gezellige winterplaatjes. De grote vraag is nu: heeft Nederland ook weer zin in ijsdansende BN’ers op televisie?

IJsdansoorlog

Het is één van de beroemdste oorlogen die ooit is gevoerd in Hilversum: de ijsdansoorlog uit 2006. RTL 4 en SBS 6 kwamen in de programma’s Dancing on Ice en Sterren Dansen op het IJs op exact hetzelfde uitzendmoment met ijsdansende BN’ers. SBS 6 won de strijd, maar na een paar series was de koek op.

Na twaalf jaar bracht SBS 6 het ijsdansen in december 2019 terug op de buis. De zender koos ditmaal niet voor Sterren Dansen op het IJs (dat vroeger door Eyeworks, nu Warner Bros, geproduceerd werd), maar voor de vroegere RTL-show Dancing on Ice van de aan Talpa gelieerde tv-producent ITV.

Enorme flop

De revival van Dancing on Ice bleek in het winterseizoen 2019/2020 een enorme flop op SBS 6. De serie begon met een heel redelijke 748.000 kijkers, maar al snel zakten de kijkersaantallen terug tot zo’n 400.000 mensen.

De presentatie was in handen van Winston Gerschtanowitz en Patty Brard. “Je weet niet meer zo goed met welke cijfers je blij moet zijn in deze tijd. Het lijkt soms alsof mensen het leuk vinden om te zeggen ’dat is een flop’”, brieste Winston vervolgens.

Terugkeer?

Is Nederland nu wél klaar voor een terugkeer van het programma? “Komt het nog terug eigenlijk, Sterren Dansen op het IJs?”, vroeg Evert Santegoeds dit weekend in Shownieuws aan Patty.

Patty: “Geen idee.”

Evert: “Het scoorde toch goed?”

Patty: “Nou, ik weet niet, redelijk… Maar ik vond het heel leuk om te doen, dat wel.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen