Rob Goossens vindt excuses Paul de Leeuw zwaar bespottelijk

Rob Goossens, de tv-kenner van RTL Boulevard, vindt het bespottelijk dat Paul de Leeuw in zijn talkshow Op1 sorry heeft gezegd voor zijn opmerking over Aziatische mensen.

Paul de Leeuw © Op1

Paul de Leeuw lag een paar weken geleden onder vuur vanwege een ‘racistische’ opmerking in Op1. “Die doen gelijk wat de baas zegt”, zei de presentator over Aziatische mensen. De social media ontploften en een week later zag hij zich genoodzaakt om de uitzending te beginnen met uitgebreide excuses.

Vergrootglas

Het was echt ophef over niks, vindt Rob Goossens. “Er ontstond een storm over, maar het voelde voor mij heel erg als met een vergrootglas zoeken naar imperfecties en daar dan enorm over te gaan lopen zeiken, om daarmee vooral te laten zien hoe zeer de mensen die er ophef over maken zelf deugen”, zegt hij in de Telegraaf-podcast.

Het verbaast Rob dat Paul daar nu helemaal in mee gaat. “Twintig jaar geleden had Paul de Leeuw gezegd: ‘Joh, je kunt de boom in’, maar je ziet dat Paul de Leeuw nu zelfs niet meer kan zeggen: ‘Waar maak je je druk om?’ Hij begint nu de uitzending door zijn excuses te maken aan de Aziatische medemens.”

Gek bezig

Het is allemaal echt bespottelijk, vindt Rob. Hij hoopt dat er een tijd komt dat we gewoon weer grapjes over elkaar kunnen maken zonder half afgeslacht te worden. “Ik hoop dat er een tijd komt waarin we hiernaar gaan kijken en denken: wat waren we gek bezig.”

“Als we nu na een interview van 22 jaar geleden van Ivo ‘f*cking’ Niehe met een andere blik gaan kijken, dan hoop ik dat we over 22 jaar ook denken: oké, wat we toen deden sloeg echt helemaal nergens op.”

Podcast

De mediapodcast van De Telegraaf kunt u onderstaand beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen