Paul de Leeuw zegt in Op1 sorry voor ‘botte, kortzichtige’ opmerking

Paul de Leeuw heeft vrijdagavond aan het begin van de uitzending van Op1 zijn excuses aangeboden voor de opmerking die hij vorige week maakte over Aziatische mensen. “Het was bot.”

Astrid Joosten en Paul de Leeuw © Op1

Het kwam Paul de Leeuw op flink wat kritiek te staan toen hij Aziatische mensen vorige week in Op1 neerzette als onderdanige types. “Het gaat hier ook over de mentaliteit van de Aziatische mensen. Die doen gelijk wat de baas zegt”, merkte hij op. Het werd op social media omschreven als ‘racistische bagger’.

Paul zegt sorry

Paul zag zichzelf genoodzaakt om er gisteren op terug te komen. “Even iets heel anders. Vorige week heb ik een nogal botte, kortzichtige opmerking gemaakt aan deze tafel de Aziatische medemensen.”

Hij betreurt het heel erg. “Het is nooit mijn bedoeling geweest, maar met deze opmerking heb ik wel een bevolkingsgroep over één kam geschoren. Dat spijt me en hiervoor bied ik dan ook mijn excuses aan.”

Leren van racisme

De presentator hoopt dat hij geleerd heeft van zijn ‘racistische’ uitglijder. “We zeggen wel eens: ‘Van fouten leer je’, dus ik hoop echt dat ik hiervan geleerd heb. Nogmaals: mijn excuses, het is gebeurd.”

Niet iedereen waardeert Pauls excuses. “Paul de Leeuw biedt excuus aan. Laat mij niet lachen, dit is geen figuur voor een nieuwsprogramma als Op1. Altijd lollig willen zijn over de ruggen van anderen. Nee, niet mijn man. Er zijn zoveel anderen die het beter kunnen. Laat hem gewoon Annie blijven…”, zegt Herman bijvoorbeeld op Twitter.

Simone

Paul de Leeuw interviewde gisteren in Op1 onder andere zijn goede vriendin Simone Kleinsma:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen