Rob Goossens: ‘Johnny de Mol-exit We Want More komt niet slecht uit’

Tv-kenner Rob Goossens denkt dat het alle betrokken partijen niet slecht uitkomt dat Johnny de Mol vanaf maart niet langer te zien is als presentator van de SBS 6-show We Want More.

Johnny de Mol en Wendy van Dijk © William Rutten

Johnny de Mol lag in de voorbije maanden behoorlijk onder vuur vanwege onthullingen over de explosieve relatie met zijn ex-vriendin Shima Kaes. De storm is alweer een beetje gaan liggen, maar toch wordt er gespeculeerd dat Johnny’s exit bij de SBS 6-show We Want More daar iets mee te maken heeft. Onzin, denkt Rob Goossens.

Uit de wind

Zelf zegt SBS 6 dat Johnny vertrekt omdat hij zich ‘meer wil toeleggen op humaninterestprogramma’s’ en dat gelooft Rob best. “Op zich geloof ik wel wat ze zeggen, maar het komt natuurlijk niet slecht uit dat Johnny even uit de wind blijft”, aldus de rijzende ster van De Telegraaf gisterenavond in RTL Boulevard.

Johnny wordt vervangen door Britt Dekker en het lijkt geen slechte keuze om haar naast Wendy van Dijk neer te zetten. Ze is de beste vriendin van Wendy’s dochter, dus met die chemie zit het wel snor. “Het is een mooie kans om Britt Dekker – toch een van hun nieuwe grote sterren – op een mooi podium neer te zetten”, vindt Rob.

Speculeren over Johnny

Journalist Ton F. van Dijk, de vroegere NPO 1-baas, vindt het overigens vreemd dat er zo weinig poeha is over Johnny.

Hij zegt in HP/DeTijd: “Wat ik vooral interessant vind aan die zaak met Johnny de Mol, is dat er een paar dagen eerder een zwarte voetballer werd aangehouden wegens een vermeende steekpartij die hij ten stelligste ontkent, net zoals Johnny bij zijn beschuldiging deed. Nergens zag ik ook maar enige terughoudendheid in de media ten aanzien van die zwarte voetballer.”

“Zelfs bij de NOS werd er uitgebreid gespeculeerd over het feit dat hij echt niet meer bij Ajax kon spelen, en dat dit zijn hele leven aan hem zou blijven kleven. En dan komt er een verhaal naar buiten over een vermeende mishandeling door een witte jongen met een rijke vader, en dan zie ik ineens een heel andere teneur in de media, ook bij De Telegraaf. Dat vind ik dan wel weer zorgelijk.”

‘Ik zeg niets!’

Sjuul Paradijs, media-ondernemer en oud-hoofdredacteur van De Telegraaf, daarop: “Daar ga ik natuurlijk niks over zeggen, haha.”

“Hij gaat er niks over zeggen. Dat heeft hij nog geen één keer in dit hele gesprek gezegd. Maar nu het over John de Mol gaat, zegt hij: daar ga ik niks over zeggen. Dit is het cruciale zinnetje”, reageert Ton. “Jij zegt: ‘Ik zeg er niks over’, met een grote smile. Ofwel: want John de Mol heb ik misschien nog weleens een keer nodig.”

We Want More

Terug naar We Want More: de muzikale show was vorig jaar een doorslaand succes op SBS 6. Sterker nog: het was dé kurk waar de zender in de zomer op dreef.

We Want More begon in juni met een historisch record: het was voor het eerst sinds de ontknoping van K2 Zoekt K3 in 2015 dat SBS 6 meer dan een miljoen kijkers wist te boeien met vrijdagavondamusement.

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen