Vlaamse journaallezers voortaan met mondkapje op

Bijna een jaar na de corona-uitbraak in Europa gaan journaallezers in Vlaanderen een mondkapje dragen als ze niet alleen in de studio zitten, bijvoorbeeld met de sportpresentator of de weerman.

Freek Braeckman © VTM

Het gaat om journaallezers van de Vlaamse commerciële tv-zender VTM. Ze gaan hiertoe over vanwege een nieuw advies van het Vlaamse RIVM om ook mondkapjes te dragen op kantoor of andere binnenruimtes die mensen uit verschillende huishoudens delen, zelfs als er voldoende afstand kan worden gehouden.

Mondkapjes

Hoewel er in tv-studio’s nu al strenge regelgeving geldt, wordt die in Vlaanderen dus nog strenger. “Naar aanleiding van het nieuwe advies van de RAG over het mondmasker op kantoor, hebben we besloten daar tijdens VTM Nieuws aan te voldoen”, legt hoofdredacteur Michiel Ameloot uit aan HLN.

“Onze nieuwsankers zullen dus een mondmasker dragen wanneer er een studiogast is en wanneer het sportanker aan tafel schuift voor het sportblok – hij of zij presenteert het sportnieuws dus ook mét mondmasker.”

Weerbericht

Ook als het weerbericht wordt gepresenteerd in de studio of als iemand duiding komt geven aan de ‘wall’ worden de maskers erbij gepakt. “Kortom, telkens wanneer er iemand extra in de nieuwsstudio aanwezig is.”

In Nederland draagt men geen mondkapjes op televisie, ook niet als een heel peloton aan BN’ers bij Jinek komt praten over hun wandelhobby.

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen