Nog maar twee Nederlandse bewoners in RTL’s Big Brother-huis

De RTL 5-show Big Brother begint wel héél Vlaams te worden. Er zijn nog maar twee Nederlandse bewoners over in het huis en dat is mogelijk een bedreiging voor de kijkcijfers van het tv-programma.

Big Brother © RTL

Na de Amsterdamse Theo, zijn er zaterdag maar liefst nóg drie andere Nederlandse Big Brother-bewoners opgestapt: Jowi, Daniëlle en Nathalie. Het betekent dat er nu twee Nederlandse en zeven Vlaamse bewoners in het huis zitten en dat is voor de Nederlandse kijker natuurlijk een stuk minder aantrekkelijk.

Anti-Vlaams clubje

Vanwege de negativiteit in het huis besloot Big Brother om alle bewoners de keuze te geven om óf constructief te worden óf binnen vijf minuten hun spullen te pakken. Jowi (25) en Nathalia (23) vertrokken direct, Daniëlle (40) pakte haar spullen na een korte twijfel.

Wat is er precies aan de hand? De tv-watchers van het AD weten hoe het zit: “Saillant detail: zij waren alle drie lid van het ‘clubje’ dat de Belgische kandidaten uit het spel wilde stemmen. Na de exit van Els (57) afgelopen donderdag – die ook tot de samenzweerders behoorde – zagen deze drie leden de bui duidelijk hangen.”

‘Big Brother blijft de baas’

De Vlaamse tv-zender VIER laat aan de krant weten dat het de sfeer in huis erg belangrijk vindt. “Big Brother blijft de baas. Zijn huis, zijn regels, maar ook: zijn sfeer. Daarom riep Big Brother vandaag zijn bewoners bij elkaar en gaf hij elk van hen vijf minuten de kans om zijn huis te verlaten.”

“Danielle, Nathalie en Jowi besloten daarop om afscheid te nemen van hun medebewoners en het experiment. Het huis telt nu negen bewoners, die Big Brother plechtig beloofden om met volle overtuiging het experiment – dat nog vol verrassingen zit – aan te gaan.”

John de Mol

Big Brother-bedenker John de Mol liet eerder deze week nog weten dat hij niet kapot is van het nieuwe seizoen, juist vanwege de aanwezigheid van Vlaamse deelnemers.

“Ik denk sowieso dat realityprogramma’s met een half-Belgische cast al moeilijker zijn om het Nederlandse publiek achter je te krijgen. Laat ik het voorzichtig beoordelen: van wat ik gezien heb, ben ik niet kapot.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen